1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Uudellamaalla päästään viikonloppuna susijahtiin

Uudellamaalla ei ole kaadettu sutta miesmuistiin. Raaseporin alueella liikkuva susilauma on tappanut ainakin 18 lammasta.

Kotimaan uutiset
Sudenpennut juoksevat tiellä.
Raaseporin metsästysseuran riistakameraan tallentui kuva neljästä sudenpennusta heinäkuussa 2015.Suomen Metsästäjäliitto

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut valitukset, jotka koskivat suden kannanhoidolliseen metsästykseen myönnettyä poikkeuslupaa Uudellamaalla. Uudellemaalle on myönnetty kaatolupa yhdelle sudelle. Susijahti saa alkaa suunnitellusti lauantaina 23. tammikuuta. Jahdin kohteena oleva susilauma asustaa Raaseporin–Salon seudulla.

Uudellamaalla susijahti on harvinainen, sillä sutta ei ole metsästetty etelässä miesmuistiin. Suomen Metsästysmuseon intendentti Jukka Peltonen on käynyt läpi vanhat tapporahaluettelot, mutta niistäkään ei Peltosen mukaan selviä milloin viimeksi on susi kaadettu Uudellamaalla.

Suden kannanhoidollisella metsästyksellä halutaan harventaa paisunutta susikantaa ja opettaa sudet välttelemään ihmistä. Suomen riistakeskuksen Uudenmaan piirin riistapäällikkö Visa Erosen mukaan paikalliset ovatkin huolissaan kotieläintensä turvallisuudesta.

Salon–Raaseporin alueen sudet ovat tappaneet varmuudella ainakin 18 lammasta.

Lue seuraavaksi