1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kiista lumipeniksestä sai odottamattomat mittasuhteet Göteborgissa – katso video

Göteborgin lumipeniksestä on tullut maailmanluokan uutinen, ja Emilian Savan luoma gigapenis tunnetaan Yhdysvaltoja myöten.

Restauroitu lumipenis.
Göteborgissa käytiin tällä viikolla erikoinen kiista. Kaupunki ja sen asukkaat ottivat yhteen lumeen piirretystä peniksestä. Alkuperäisen piirroksen suttaaja katui myöhemmin tekoaan ja korvasi sen komeasti.

Göteborgin kaupungissa on käyty lyhyt, mutta sitäkin kiihkeämpi kiista lumihankeen piirretystä peniksestä. Nyt se on saanut onnellisen lopun.

Kohu käynnistyi sunnuntaina, kun nietokseen piirretty penis pisti kävelyllä olleiden kaupunkilaisten silmään. Pian kaupungin puhelimet kävivät kuumana. Ulkoilijat valittivat sopimattomasta piirroksesta.

Kaupunki lähetti puistotyöntekijänsä suttaamaan kuvaa, ja lähistöllä asuva 79-vuotias Åke Lindgren nappasi tilanteesta kuvan. Penis-gate oli valmis.

Göteborgilaiset perustivat Facebook-ryhmän (siirryt toiseen palveluun), joka vaati peniksen palauttamista paikoilleen.

– Koko homma on ihan syvältä. On sairasta, että kunta käyttää resursseja lumeen piirrettyyn vehkeen poistamiseen, sanoi ryhmän perustaja Andreas Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona.

Piirroksen poistanut Emilian Sava liittyi ryhmään ja vaikuttui.

– Päätin korjata asian. Lastasin lumilingon kyytiin, ajoin rannalle ja tein ison, ihanan lumipippelin, kertoi Sava Aftonbladetille torstaina.

Nyt Göteborgin lumipeniksestä on tullut maailmanluokan uutinen, ja Savan luoma gigapenis tunnetaan Yhdysvaltoja myöten (siirryt toiseen palveluun). Alkuperäispiirroksen luoja on jäänyt tuntemattomaksi.