Kreikan luottoluokitus nousi pykälällä

Standard and Poor’s sanoo, että Kreikan talous on osoittautunut arvioitua kestävämmäksi.

Kuva: Justin Lane / EPA

Luottoluokitusyhtiö Standard and Poor’s nosti perjantaina Kreikan luottoluokitusta pykälällä CCC+ -luokasta. Uusi luokitus on nyt B-.

Yhtiö sanoi, että se uskoo Kreikan yltävän viimeisimmän lainapaketin yhteydessä sovittuihin ehtoihin. Uusi luokitus tarkoittaa sitä, että Kreikan ei enää uskota jättävän velkansa maksamatta.

Yhtiön mukaan se uskoo, että maassa löydetään kompromissi eläkejärjestelmän uudistamisessa maaliskuun loppuun mennessä. Myös kotitalouksien kulutus oli viime vuonna kevyessä nousussa ja työttömyys vaikuttaisi saavuttaneen huippunsa, yhtiö sanoi. Samoin Kreikan matkailualan näkymiä S&P pitää valoisina.

Standard and Poor’s sanoi, että huolimatta lukuisista takaiskuista, Kreikan talous on osoittautunut arvioitua kestävämmäksi. Se ennustaa, että Kreikan talouden kasvu jää vielä tänä vuonna laimeaksi, mutta sen jälkeen kasvu olisi voimakkaampaa.

S&P:n mukaan luokitus pysynee samana ainakin jonkin aikaa. Yhtiön mukaan se saattaisi harkita luokituksen nostoa tiettyjen ehtojen täyttyessä, mutta myös sen lasku saattaisi tapahtua, mikäli Kreikan hallitus ei pysty panemaan täytäntöön sovittuja uudistuksia.

Edellisen kerran Standard and Poor’s nosti Kreikan luottoluokitustaan viime heinäkuussa.