Koe uusi yle.fi

Lauhtuva sää saattaa pudottaa lumet katoilta vauhdilla

Putoavan lumen seassa voi olla myös jäätä. Ulkona liikkuvia kehotetaan tiedostamaan putoavien lumien aiheuttama vaara ja kiinteistöjä ja kiinteistönhuoltoja muistutetaan opaspuomien asettamisesta.

Kotimaa
 Lumenpudotusta katolta Helsingissä 14. tammikuuta.
Lumenpudotusta katolta Helsingissä 14. tammikuuta.Emmi Tulokas / Lehtikuva

Sään nopea lauhtuminen voi saada lumen putoamaan katolta nopeasti. Esimerkiksi Helsingissä kaupungin pelastuslaitos varottaa katolta putoavista lumista.

Pelastuslaitoksen mukaan nopean lauhtumisen ja sunnuntaisen lumisateen vuoksi lumimassat voivat pudota katolta nopeasti ja suurina, painavina massoina. Putoavan lumen seassa voi olla myös jäätä, joten henkilö- ja omaisuusvahingot ovat mahdollisia.

Pelastuslaitos kehottaa kiinteistöjä ja kiinteistönhuoltoa asettamaan esimerkiksi opaspuomituksia, jotka estävät ihmisten pääsyn vaara-alueelle ja varoittavat ihmisiä katolta putoavasta lumesta. Ulkona liikkuvia kehotetaan myös tiedostamaan putoavien lumien aiheuttama vaara.

Esimerkiksi Helsingissä Kallion alueella on havaittu lumien putoamisia koko lappeen pituudelta kerralla ja aiheuttaneen näin vaaratilanteen jalankulkijoille. Henkilövahinkoja tai omaisuusvahinkoja ei ole toistaiseksi pelastuslaitoksen tiedossa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiihto

Jauhojärveltä löytyy ymmärrystä venäläishiihtäjiä koskeneeseen päätökseen

"Ilman muuta näyttöä on vaikea sulkea kilpailuista"

Roy Moore

Alabamalaiset eivät poliitikon ahdisteluepäilyistä hätkähdä: "Meitä eivät muut käske!"

Eini

Vanhat discohitit pelastivat Einin: "Minusta meinasi tulla pelkkä jukeboksi"

Puoli seitsemän

Mikä on hauskin Suomi 100 -tuote? Lähetä meille siitä kuva!