Rajat kiinni! -kansanliike: ”Uskallamme sanoa, mitä suuri hiljainen yleisö ajattelee”

Ylen aamu-tv:ssä vierailleet Rajat kiinni! -kansanliikkeen perustajat katsovat edustavansa suomalaisten enemmistöä, toisin kuin poliitikot ja media.

Ylen aamu
Pekka Kemppainen ja Susanna Kaukinen
Rajat kiinni! -kansanliike osoitti jälleen viikonvaihteessa mieltään, tällä kertaa naisrauhan puolesta Tampereella. Mitkä ovat liikkeen tavoitteet, siitä keskustelivat Aamu-tv:ssä Pekka Kemppainen ja Susanna Kaukinen.

Eri puolilla maata mielenilmauksia järjestänyt kansanliike ei usko, että EU saa pakolaiskriisiä hallintaansa. Liikkeen keskeinen tavoite on sulkea Euroopan rajat ihmisiltä, jotka eivät sen mielestä tänne kuulu.

Liikkeen perustajiin kuuluvat Pekka Kemppainen ja Susanna Kaukinen sanovat, että Suomen pitää tarvittaessa sulkea omat rajansa ja ajaa suomalaisten etua.

– EU:ssa toimitaan Merkelin hyväksi, Kaukinen sanoo.

Rajat kiinni! -kansanliikkeen mielestä olennaista on, mitä tapahtuu pitkällä aikavälillä. Liike sanoo kysyneensä muun muassa vihreiltä, demareilta ja vasemmistolaisilta, kuinka paljon Suomessa pitää olla ulkomaalaisia vuonna 2050 tai 2100.

– He eivät ikinä vastaa tähän, Kaukinen sanoo.

Kansanliikkeen mielestä olennaista on, kuinka paljon maahan tulee väkeä ja kuinka moni saa jäädä tänne. Tämän vuoksi liike vaatii rajoituspykälien käyttöä. Mitään ei kuitenkaan liikkeen perustajien mielestä ole vielä tehty. Sen mielestä Suomi voisi ottaa mallia vaikkapa Kanadasta.

– Kanadassa on hyvä maahanmuuttojärjestelmä, Kaukinen sanoo.

Liikkeen edustajat uskovat, että poliitikkojen asenne on muuttunut syksyn aikana, ja liike lopulta voittaa taistelun.

– Me ei olla voittamassa sen takia, että olemme niin erinomaisia vaan koska uskallamme sanoa, mitä suuri hiljainen yleisö ajattelee, Kaukinen painottaa.

”Kannattajat tavallisia ihmisiä”

Kemppaisen ja Kaukisen mukaan liikkeen kannattajat ovat tavallista kansaa ja mukana on myös ulkomaalaisia.

– On töölöläistä herrasmiestä, sivistynyttä kotirouvaa ja nuorta miestä pilottitakissa, Kemppainen luettelee.

Rajat kiinni! -kansanliike toimii mielestään samalla tavalla kuin aikoinaan Occupy-liike Yhdysvalloissa. Occupy protestoi taloudellista epätasa-arvoa vastaan.

Kemppainen ja Kaukinen puolustavat myös paljon julkisuutta saaneita, rasismista epäiltyjä Soldiers of Odin -katupartioita, koska ne turvaavat liikkeen mielestä naisten katurauhaa.

– Katupartiot suojelevat jotain korvaamatonta suomalaiselle naiselle. Minna Canthin unelma oli, että naiset voivat kulkea yksin rauhassa, Kaukinen sanoo.