1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. heijastimet

Kysely: Etelä-Kymenlaaksossa paljon liikenteen ongelmakohtia

ELY-keskuksen tekemän kyselyn mukaan huolta aiheuttivat muun muassa ylinopeudet, suojateiden turvattomuus ja mopoilijoiden liikennekäytös. Pyöräilykypärän ja heijastimen käyttö vähenee dramaattisesti iän karttuessa.

heijastimet
Auto liikenteessä räntäsateessa.
Yle

Etelä-Kymenlaakson liikenneturvallisuudessa on runsaasti parannettavaa, sanovat alueen asukkaat. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen viime syksynä tekemässä kyselyssä mainittiin yli 3 000 yksittäistä liikenteen ongelmakohtaa alueella. Huolta aiheuttivat muun muassa ylinopeudet, suojateiden turvattomuus, mopoilijoiden liikennekäytös sekä heijastimien käyttämättömyys.

Heikoimman arvosanan liikenneturvallisuudelle antoivat virolahtelaiset ja miehikkäläläiset. Vuosina 2010-2014 Etelä-Kymenlaaksossa tapahtui vuosittain keskimäärin 113 henkilövahinkoon johtavaa onnettomuutta. Määrä on enemmän kuin maassa keskimäärin. Vastaajista kolmannes kertoi joutuneensa liikenneonnettomuuteen tai vaaratilanteeseen kävellen tai pyörällä liikkuessaan ja kolmannes autolla liikkuessaan.

Kyselyn perusteella pyöräilykypärän ja heijastimen käyttö on heikkoa lasten ja nuorten keskuudessa. Yläkoululaisista 60 prosenttia ei käytä koskaan pyöräilykypärää ja 78 prosenttia ei käytä usein heijastinta ja joka neljäs mopoautoilija jättää joskus turvavyön kiinnittämättä.

ELY-keskuksen kyselyyn vastasi yli 2 000 Etelä-Kymenlaaksossa asuvaa tai aluella työssäkäyvää ihmistä. Koululaisille tehtyyn kyselyyn vastasi 2 100 oppilasta. Etelä-Kymenlaaksoon ollaan laatimassa parhaillaan uutta liikenneturvallisuussuunnitelmaa. Suunnitelman laadintaan osallistuvat myös Liikenneturva ja poliisi.

Lue seuraavaksi