"Hän ei välitä, mitä muut ajattelevat" – katso video Trumpin ja Clintonin faneista

Donald Trumpin kannattajia kiehtoo miljardöörin karisma. Hillary Clintonin kannattajien mielestä naispresidentti toisi Yhdysvallat tasa-arvossa vihdoin Euroopan tasolle.

USA:n presidentinvaali
Presidentiksi pyrkivä Donald Trump puhui kannattajilleen Myrtle Beachissä Etelä-Carolinassa tammikuun puolivälissä.
Donald Trumpin ja Hillary Clintonin kannattajat kertovat, miksi äänestävät ehdokastaan.

Amerikkalaiset kannattavat presidentiksi pyrkiviä Donald Trumpia ja Hillary Clintonia hyvin eri syistä.

Republikaanien ehdokkaaksi pyrkivän Donald Trumpin kannattajat ovat valkoihoisia, keskimäärin vähän koulutettuja ja pienituloisia, jotka äänestävät harvakseltaan.

Vahvin tuki löytyy vanhoilta teollisuuspaikkakunnilta, joista perinteiset työpaikat ovat kadonneet.

Nämä kannattajat pelkäävät tulevaisuutensa puolesta. Heitä ei välttämättä huoleta Trumpin puheiden totuudenmukaisuus tai yksityiskohtaiset suunnitelmat siitä, miten Trump käytännössä ratkaisisi Yhdysvaltain ongelmat.

Nuoret Hillaryn suuri haaste

Hillary Clintonin kannattajat ovat perinteisiä demokraatteja kaikista väestönosista: mustia, latinoja, naisia, sukupuolivähemmistöjen edustajia, työläisiä ja korkeasti koulutettuja asiantuntijoita.

Clintonin kannattajat arvostavat faktoja ja keinoja, joilla päästään tuloksiin.

Erityisen suuri haaste Clintonille ovat nuoret ja ensikertalaiset äänestäjät. Hänellä on myös vaikeuksia houkutella puolelleen äänestäjiä, jotka ovat kyllästyneet Washingtonin poliittiseen eliittiin.

Yle tapasi Trumpin kannattajia Myrtle Beachissä Etelä-Carolinassa sekä Clintonin tukijoukkoja Arlingtonissa Virginiassa.