Koe uusi yle.fi

Miten alue- ja maakuntahallinto tulisi sovittaa yhteen? – Suora lähetys alkaen kello 9

Lauri Tarasti luovuttaa selvityksensä valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon yhteensovituksesta kunta- ja uudistusministerille. Jo eilen Tarasti kertoi selvityksensä pääpiirteet, joiden mukaan itsehallintoalueilla on alkamassa suuri henkilöstöruletti. Yle esittää luovutustilaisuuden suorana.

politiikka
Lauri Tarasti.
Selvityshenkilö Lauri Tarasti luovuttaa tänään ehdotuksensa valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon yhteensovituksesta kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle.

Selvityshenkilö, ministeri Lauri Tarasti luovuttaa tänään ehdotuksensa valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon yhteensovituksesta kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle (kesk.).

Tarasti on toiminut selvityshenkilönä joulukuusta asti (siirryt toiseen palveluun). Hänen tehtävänään on ollut selvittää ne aluehallinnon tehtävät, jotka siirrettäisiin uudistuksessa perustettaville itsehallintoalueille.

Jo eilen maanantaina Tarasti avasti selvitystään julkisuuteen. Tarastin ehdotuksen mukaan noin 12 500 työntekijän työnantaja vaihtuu. Luvussa ovat mukana myös osa-aikaiset, joiden tehtävät on Tarastin laskelmassa muutettu kokoaikaiseksi.

Tarasti luovuttaa valmiin selvityksensä Vehviläiselle tiistaiaamuna kello yhdeksältä. Yle esittää luovutustilaisuuden suorana nettisivuillaan ja Yle Areenassa.

Hallitus teki marraskuussa linjauksen aluejaon perusteista, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen "askelmerkeistä" sekä monitoimialaisten itsehallintoalueiden perustamisesta. Uudistuksen tavoitteena on, että valtion aluehallinto ja maakuntahallinto sovitetaan yhteen (siirryt toiseen palveluun).

Hallituksen on määrä tehdä aluehallintoa ja maakuntahallintoa koskeva yhteensovituslinjauksensa tammikuun loppuun mennessä (siirryt toiseen palveluun).

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiihto

Jauhojärveltä löytyy ymmärrystä venäläishiihtäjiä koskeneeseen päätökseen

"Ilman muuta näyttöä on vaikea sulkea kilpailuista"

Roy Moore

Alabamalaiset eivät poliitikon ahdisteluepäilyistä hätkähdä: "Meitä eivät muut käske!"

Perheväkivalta

12 naista kuoli parisuhdeväkivallan seurauksena viime vuonna – Näin asiantuntijat puuttuisivat väkivaltaan

Puoli seitsemän

Mikä on hauskin Suomi 100 -tuote? Lähetä meille siitä kuva!