Väyrynen julkaisi Sipilälle lähettämänsä sähköpostit – "Yksipuolista viestittelyä"

Paavo Väyrynen vakuuttaa, ettei ole siirtymässä perussuomalaisten jäseneksi. Väyrysen uusin kirja tehtiin hänen mukaansa kustantajan kanssa viikossa.

politiikka
Paavo Väyrynen kirjansa Eihän tässä näin pitänyt käydä julkaisutilaisuudessa Helsingissä.
Paavo Väyrynen kirjansa Eihän tässä näin pitänyt käydä julkaisutilaisuudessa Helsingissä maanantaina.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Puolueesta etäisyyttä hakeva, vaikutusmahdollisuuksiinsa pettynyt keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen julkaisee uudessa kirjassaan keskustan puheenjohtajalle, pääministeri Juha Sipilälle lähettämäänsä sähköpostia. Sipilän vastauksia hän ei ole julkaissut sellaisenaan.

Europarlamentaarikkona toimiva Väyrynen myös avaa pääministerin kanssa käymäänsä kahdenkeskeistä keskustelua.

Sähköpostiviestinsä julkaisemalla hän toivoo voivansa vaikuttaa asioihin julkisuuden kautta.

Väyrynen kertoo kirjassaan muun muassa seuraavia asioita yhteydenpidostaan puolueen puheenjohtajaan:

– Juha totesi, että minä en ole valitettavasti löytänyt mistään mitään hyvää. Hän kirjoitti minun antaneen sen myös kuulua, kertoi saaneensa tästä eri tilaisuuksista tietoa.

– Yhteydenpidon katkeaminen hänen kanssaan oli osoittanut lopullisesti, että minulla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia vaikuttaa keskustan kautta Suomen linjaan.

Väyrynen kertoi lehdistötilaisuudessa pettyneensä myös siihen, mitä perussuomalaiset ovat saaneet aikaan päästyään valtaan. Väyrynen on edelleen keskustan jäsen ja vakuuttaa, ettei ole siirtymässä perussuomalaisten jäseneksi.

Väyrynen kirjoitti artikkelin pian sen jälkeen kun yhteydenpito Sipilän kanssa oli katkennut kokonaan. Kirja "Eihän tässä näin pitänyt käydä" tehtiin Väyrysen mukaan kustantajan kanssa noin viikossa.

"Joskus olen itsekin vastentahtoisesti joutunut ehdokkaaksi"

Kirjansa julkistamistilaisuudessa Väyrynen ei sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että hänen toimintansa innoittamana polkaistaisiin pystyyn jopa samanmielisten EU-, euro- ja maahanmuuttokriittinen kansanliike.

– Se voisi olla jotain sen tapaista, Väyrynen sanoi ja huomautti, että europarlamentin sisälläkin toimii jo nyt yli puoluerajojen ulottuva Vapaus valita -kontaktiryhmä.

Väyrysen profiilinnosto on saanut jotkut epäilemään, että veteraanipoliitikko olisi pohjustamassa tietään jopa seuraavia presidentinvaaleja ajatellen.

Väyrynen muistutti, että hän on julkisesti toivonut nykyisen tasavallan presidentin Sauli Niinistön jatkavan myös seuraavalle toimikaudelle. Jos Niinistö ei jatkakaan, tilanne on toinen.

– Joskus olen itsekin vastentahtoisesti joutunut ehdokkaaksi, hän totesi arvoituksellisesti.