1. yle.fi
  2. Uutiset

Weekend Festivalille vihreää valoa – soittorajoituksista löysätään

Elektronisen tanssimusiikin Weekend-festivaali järjestetään ainakin ensi kesänä Helsingissä. Kaupunki on luvannut lieventää öisiä soittorajoituksia ja melumääräyksiä.

kulttuuri
Weekend Festival.
Weekend Festival vuonna 2014.Yle

Elektronisen tanssimusiikin festivaali jatkaa Helsingissä ainakin tulevana kesänä. Festivaalin oli tarkoitus muuttaa muualle Helsingistä soittoaikaa ja melua koskevien rajoitusten tähden.

Viime vuonna soiton piti tauota iltayhdeltätoista kun se parina aikaisempana vuotena on jatkunut puolille öin. Nyt kaupungin virkamiehet ovat luvanneet suhtautua myönteisemmin soittoaikoihin.

Weekend Festival on yrittänyt löytää tanssijuhlille uuttaa paikkaa tuloksetta. Siksi festivaali järjestetään ainakin vielä tänä vuonna Helsingissä.

Ensimmäisen kerran EDM-festivaali järjestettiin neljä kesää sitten Luukissa. Sen jälkeen juhlat on pidetty Kyläsaaressa. Helsingin lisäksi Weekend festivaali järjestetään samanaikaisesti Virossa ja Ruotsissa.

Ensi kesänä festivaalia tähdittävät Martin Garrix, Axwell & Ingrosso ja kahtena vuonna maailman parhaaksi valittu dj Hardwell.

Helsingissä festivaali keräsi viime vuonna kävijöitä 60 000. Viron Pärnussa heitä oli noin 80 000.

Lue seuraavaksi