Rovaniemen rapistuvan uimahallin vuokraus kiinnostaa –  uintimahdollisuus keskustassa saattaa sittenkin säilyä

Yle Rovaniemen tietojen mukaan uimahalli Vesihiiden yläkerrassa toimiva ruotsalainen kuntasaliketju Actic olisi kiinnostunut vuokraamaan uimahallin. Vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen (ps.) pitää uimahallin vuokrausta hyvänä ajatuksena. Tuolloin ikäihmisten toivoma uintimahdollisuus keskustassa säilyisi, vaikka uusi uimahalli nousisi Ounasvaaralle.

uimahallit
Kylpylä-uimahalli Vesihiisi
Kylpylä-uimahalli Vesihiisi Rovaniemen Nuortenkadulla.Laura Ylitalo / Yle

Rovaniemen vapaa-ajan lautakunta päättää helmi-maaliskuun vaihteessa, rakennetaanko uusi uimahalli keskustaan vai Ounasvaaralle yhdessä Santasportin kanssa, kuten esimerkiksi lapsiperheet toivovat. Vuonna 1969 rakennettu nykyinen uimahalli Vesihiisi on rapistunut, mutta koululuokat ja ikäihmiset suosivat keskustassa sijaitsevaa hallia.

Vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen vahvistaa, että kiinnostusta vanhan uimahallin vuokraukseen on. Yle Rovaniemen tietojen mukaan kyse on uimahallin yläkerrassa toimivasta kuntosaliketjusta.

– Jos joku iso kuntosaliketju on kiinnostunut vuokraamaan hallin, niin joku muukin voi olla kiinnostunut. Sosialismin aika on ohi, joten annetaan se sitten vapaasti kilpailtavaksi.

Hallin jatkoaika edellyttää remonttia

Torvinen kannattaa vuokrausmahdollisuuden selvittämistä, koska se antaisi ikäihmisille mahdollisuuden uida keskustassa vaikka uusi halli nousisikin Ounasvaaralle. Voittoa kaupungin ei pidä Torvisen mukaan vuokrauksella tavoitella. Uimahallin jatkoaika edellyttäisi hänen mukaansa remonttia, sen verran rapistunut halli on.

– Jos tässä olisi se vaihtoehto, että halli voitaisiin vuokrata yksityiselle toimijalle, joka sen pienellä fiksauksella muuttaisi rahaksi, ja se antaisi mahdollisuuden polskia tuossa vanhassa hallissa niin ok. Toinen asia on, miten se tuolla mäen päällä vaikuttaa kannattavuuteen, mutta se heidän on kärsittävä jos me tällainen malli saadaan hyväksyttyä.

Yle Rovaniemen tietojen mukaan vuokralainen olisi kiinnostunut pitämään hallia avoinna vain täysi-ikäisille. Torvinen on valmis sulattamaan K-18- ajatuksen.

– Ei minulla mitään sitä vastaan ole, jos se yleisesti hyväksytään eikä rajoitus tuota mitään lieveilmiöitä.

Torvinen vakuuttaa, että molemmat sijaintipaikat ovat yhä mahdollisia. Lautakunnan oli määrä päättää uimahallin rakentamisesta Ounasvaaralle jo joulukuussa, mutta lautakunta totesi nykyiset Ounasvaaran liiikennejärjestelyt liian huonoiksi ja hanke laitettiin uuteen valmisteluun liikennejärjestelyjen osalta.