Porkkanaraha innosti nuoret ideoimaan Hattulassa

Hattulassa kunta kannustaa nuoria suunnittelmaan toimintaa ja tapahtumia uudenlaisella avustuksella. Parissa kuukaudessa nuoret saivat kasaan puolen tusinaa suunnitelmaa, joista joku saattaa toteutua jo keväällä.

Hattula

Hattulassa ei ainakaan sovi moittia nuoria saamattomiksi, sillä kunnan loppuvuodesta lanseeraama uusi osallisuusraha-avustus on saanut nuorison ideariihet ahkeroimaan.

Määräaikaan mennessä Hattulan nuorisotoimen väki sai suunnitelmat peräti kuudelta nuorten ryhmältä. Hattulan nuorisotyöntekijä Jenni Koskivuori kertoo, että avustusta ovat hakeneet hyvin eri tyyppiset tahot. Hakijoiden joukossa on muun muassa koulun oppilaskunta ja tukioppilasryhmiä.

– Mukana on myös muun muassa yksi harrasteryhmä ja yksi aika kiva omatoimiprojektiryhmä. Sen suunnitelmassa lähdetään käynnistämään jotain aivan uutta rahoituksen myötä.

Jenni Koskivuoren mukaan nuorten omien ideoiden parasta antia on se, että niistä pääsevät nauttimaan mahdollisimman monet hattulalaisnuoret.

Nuoristovaltuustolla näytön paikka

Porkkanana nuorille tarjottiin avustusta, jolla kunta tukee nuorten omia projekteja. Hattulan nuorisovaltuusto päättää kolmen tuhannen euron jakamisesta maanantai-iltana.

– Olemme puhuneet etukäteen nuorisovaltuustolaisten kanssa siitä, miten toimitaan tasapuolisesti rahanhakutilanteessa, Jenni Koskivuori kertoo. Hän uskoo, että kokous on varmaan valtuuston nuorille iso näyttämisen paikka.

– He pääsevät oikeasti harjoittelemaan demokraattista päättämistä. Ihan tunnissa avustuspäätöksiä ei välttämättä saada tehtyä. Voi olla luvassa pitkäkin kokous.