Hatsalan asumis- ja yrityspuisto sai kaupunginhallituksen siunauksen – uimahallista lisäkirjaus

Kaupunki aikoo aloittaa keskustan tuntumassa sijaitsevan alueen kaavoittamisen tämän vuoden aikana. Oululaisyritys haluaa rakentaa uima- ja keilahallin paikalle muun muassa asuntoja, päiväkodin sekä tiloja terveyspalveluyrityksille.

keilahallit
Kuopion uimahalli
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion kaupunginhallitus on hyväksynyt yhteistoimintasopimuksen, jossa suunnitellaan asumis- ja yrityspuistoa Hatsalaan uima- ja keilahallin paikalle. Kaupunginhallitus jätti asian viikko sitten käsittelemättä, koska se halusi sopimusta varten vielä lisäselvityksiä. Nyt suunnitelma hyväksyttiin äänin 9–2.

Oululaiseen Cor Groupiin kuuluva Health City Finland Oy suunnittelee alueelle asuntoja, hyvinvointitaloa, päiväkotia sekä tiloja terveyspalveluyrityksille. Kaupunki tutkii mahdollisuuksia varata alueelle myös ARA-asuntotuotantoa.

Keilahallin nykyinen vuokrasopimus yrittäjän kanssa ulottuu vuoden 2020 loppuun saakka. Suunnitellulla alueella sijaitsevat myös Hesburger-pikaruokaravintola sekä suojeltu vanhan kasarmialueen varastorakennus.

Kaupunki aikoo aloittaa Hatsalan alueen asemakaavoittaminen tämän vuoden aikana. Hankkeen toteutuminen vaatii uuden uimahallin rakentamista. Sitä suunnitellaan lähistölle erillisessä Kuntolaakso-hankkeessa.

Sopimusluonnokseen lisättiin kaupunginhallituksen käsittelyssä kirjaus uimahallipalveluiden huomioimisesta. Jos uuden uimahallin rakentaminen tai vanhan purkaminen ei jostain syystä onnistu, kaupunki ja Health City Finland sitoutuvat huomioimaan asian alueen ideasuunnitelman päivityksessä ja vaiheistuksessa.

Health City Finlandilla on käynnissä vastaavan kokoluokan, eli kokonaisuudessaan noin sadan miljoonan euron hanke Oulussa. Siellä rakentaminen on tarkoitus aloittaa touko-kesäkuussa. Tällä aikataululla ensimmäiset kohteet valmistuisivat Oulussa vuodenvaihteessa 2017–2018.