Supercell kiilasi pelitilastojen kärkeen – muut suomalaiset loistavat poissaolollaan

Supercell on ainoa suomalainen pelifirma, joka peleillään kiilaa tuoreessa tilastossa maailman ehdottomaan kärkeen. Suomalaisvalion pelejä ladataan ahkerasti, ja ne myös tuottavat yhtiön kassaan euroja.

talous
infografiikka
Yle Uutisgrafiikka

Suomalaisista pelifirmoista on viime vuosina kirjoitettu otsikko jos toinenkin. Tuoreissa tutkimusyhtiö App Annien tilastoissa suomalaisyrityksistä vain Supercell nousee maailman valiofirmojen joukkoon.

Paitsi että yhtiön pelejä ladataan ahkerasti Applen ja Googlen kaupoissa, ne myös tuottavat yhtiön kassaan rahaa. Ainakin vertailukohtiinsa nähden.

Supercellin Clash of Clans -peli oli kolmanneksi ladatuin peli vuonna 2015 ja tuotti kaikista mobiilipeleistä eniten tuloja. Supercellin peleistä tulolistalle ylsi myös Boom Beach.

App Annie ei kuitenkaan lupaa suomalaisille pelifirmoille auvoisia aikoja. Tutkimusyhtiön raportin mukaan pelien pitää yhä lyhyemmässä ajassa kerätä pelaajien lataukset.

– Kolme vuotta sitten pelit vanhentuivat markkinoilla kymmenen kertaa pidemmässä ajassa kuin nykyään, raportissa analysoidaan.

Vanhentumisella tutkimusyhtiö viittaa hetkeen, jolloin peli on saavuttanut 90 prosenttia latauksistaan. Yhtiön mukaan tämä hetki saavutetaan markkinoilla keskimäärin 17 viikossa.

infografiikka
Yle Uutisgrafiikka

– Yhtiöiden pitää julkaista pelejä entistä useammin, jotta ne voivat pitää asemansa markkinoilla.

Tämän lisäksi yhtiöiden pitää houkutella pelaajat entistä nopeammin pelien pariin, jotta niillä olisi mahdollisuus menestyä.

Toinen harmaita hiuksia isoissa pelifirmoissa aiheuttava seikka on se, että App Annie ennustaa markkinoiden hajautuvan entisestään. Lataukset ja tulot markkinoilla jaetaan jatkossa yhä useamman firman välillä.

Täysin ilman mainintoja eivät jääneet kaikki suomalaisfirmat. Vihaisista linnuista tunnettu pelifirma Rovio nousi sijalle viisi, kun mitattiin, minkä pelifirman pelejä on ladattu eniten.

Rovio onkin kipuillut sen kanssa, miten yhtiö saa muutettua lataukset tuloiksi.