Kilpa potilaista kiristyy: yksityissairaala rakentuu kansallismaisemaan Tampereella

Tammerkosken partaalle elokuussa avattava yksityissairaala on finanssiryhmä OP:n toinen sairaala. Tampereen jälkeen finanssiryhmä aikoo avata sairaalat myös Ouluun, Kuopioon ja Turkuun.

talous
OP Ryhmän sairaalan mainoslakana roikkuu Tampellan vanhan pellatehtaan kiinteistön seinässä.
Jussi Mansikka / Yle

Kilpailu sairaalapotilaista kiristyy Pirkanmaalla, kun OP-ryhmä avaa elokuussa oman sairaalan Tampereen ydinkeskustaan, Tampellan entiseen puuvillatehtaaseen.

Pohjola-sairaala nimellä avautuva hoitolaitos työllistää noin sata ihmistä. Tarjolla on erikoislääkäri- ja työterveyspalveluja.

Uuden sairaalan tavoitteena on hoitaa kymmeniä tuhansia potilaita vuodessa.

– Suurin asiakasryhmä tulee olemaan Pohjolan vakuutusasiakkaat, sanoo Omasairaalan toimitusjohtaja Harri Aho.

Aho uskoo, että kilpailu tekee Pirkanmaalla hyvää.

– Pirkanmaalla on ollut pitkään stabiili markkinatilanne, meidän tehtävämme on tulla sitä heiluttamaan. Varmasti töitä riittää kaikille.

Sairaala kansallismaisemassa

OP-ryhmän sairaalan tiloja remontoidaan parhaillaan Tammerkosken kansallismaisemassa sijaitsevaan Tampellan vanhan pellavatehtaan kiinteistöön. Työn alla on kahdessa kerroksessa yhteensä 4000 neliötä. Sairaalaan tulee mm. kolme leikkaussalia ja noin 30 vastaanottohuonetta.

Kilkutus ja kalkutus käy nyt kiivaana, ja valmista pitäisi olla jo loppukesällä, kertoo Harri Aho.

– Kiinteistö on purettu runkoon asti ja nyt jo uutta seinää tehdään. Sairaala on ensi elokuussa asiakkaiden käytössä.

Ainakin yhdestä leikkaussalista maisemat avautuvat suoraan Tammerkoskelle. Perinteikkään arvorakennuksen historiaa kunnioitetaan muutostöissä.

– Tampellan kyltti jää katolle, se on sovittu.

Helsingissä OP-ryhmän sairaala on toiminut Omasairaala-nimellä kolme vuotta. Tampereen sairaalan avautuessa nimi vaihtuu Pohjola Terveydeksi. Tampereen jälkeen finanssiryhmä aikoo avata sairaalat myös Ouluun, Kuopioon ja Turkuun.