yle.fi-etusivu

Li Andersson: Kerron päätökseni ensi viikolla

Vasemmistoliiton puheenjohtajuus ratkaistaan ensi kesänä Oulussa. Toistaiseksi vain Li Andersson itse tietää, onko hän mukana kisassa vai ei.

Kotimaa
Li Andersson
Li Anderssonin vaalivalvojaisissa iloittiin siitä, että Andersson nousi maakunnan äänikuningattareksi vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.Sami Tammi / Yle

Vasemmistoliiton turkulainen kansanedustaja Li Andersson sanoo tehneensä ratkaisun, lähteekö hän tavoittelemaan Vasemmistoliiton puheenjohtajuutta vai ei. Julkisuuteen hän ei asiaa vielä kuitenkaan halua kertoa.

– Kerron asiasta ensi viikolla. Luulen, että se menee loppupuolelle, Andersson sanoo.

Edes udeltuna Andersson ei suostu vihjaamaan, mihin suuntaan hän on päätöksessään kallistunut.

– En vihjaile yhtään mitään.

Li Andersson sanoo järjestävänsä asiasta tiedotustilaisuuden, mutta ei ole vielä tehnyt päätöstä, pidetäänkö se kotikaupungissa Turussa vai jossain muualla.

Vasemmistoliitto valitsee uuden puheenjohtajan ensi kesän puoluekokouksessa Oulussa. Seitsemän vuotta puoluetta johtanut Paavo Arhinmäki ilmoitti marraskuussa jättävänsä puheenjohtajan pestin.

Puheenjohtajakisaan ovat jo ilmoittautuneet eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen Riihimäeltä ja satakuntalainen kansanedustaja Jari Myllykoski Nakkilasta.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Black Friday

Kulutushysteria oli liikaa – osa kauppiaista nousi kapinaan mustaa perjantaita vastaan: "Älä kuluta, osta laatua"

Tampere

Valtion tuki Tampereen monitoimiareenalle varmistui – "Sehän on hieno uutinen"

Egypti

Egyptin media: Ainakin 85 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Luonto

Borneon orangeilla on toivoa