yle.fi-etusivu

Ruotsalaislääkärin oikeudenkäynti alkoi – myöntää vanginneensa naisen bunkkeriin

Oikeuden asiakirjojen mukaan epäilty, 38-vuotias mies, kertoi tutkijoille siepanneensa naisen 12. syyskuuta uhrin asunnossa Tukholmassa toisilla treffeillä. Syytetty kiistää kuitenkin raiskauksen.

Ulkomaat

Ruotsissa on alkanut maanantaina oikeudenkäynti, jossa 38-vuotiasta miestä syytetään sieppauksesta ja raiskauksesta. Epäilty, joka on ammatiltaan lääkäri, on myöntänyt vanginneensa naisen kotitekoiseen bunkkeriin, mutta kiistää raiskauksen.

Syyttäjien mukaan mies olisi suunnitellut tekoa vuosia.

Oikeuden asiakirjojen mukaan epäilty kertoi tutkijoille siepanneensa naisen viime vuonna 12. syyskuuta uhrin asunnossa toisilla treffeillä. Mies esiintyi Lontoossa asuva yhdysvaltalaisena. Mies antoi naiselle rauhoittavaa ainetta sisältäviä mansikoita ja ajoi eteläisessä Ruotsissa sijaitsevaan maaseutukotiinsa yli 500 kilometrin päähän Tukholmasta. Nainen heräsi äänieristetyssä bunkkerissa, joka sijaitsi vajassa kodin vieressä.

Asiakirjojen mukaan syytetty piti häntä bunkkerissa lukuun ottamatta lyhyitä hetkiä, jolloin hän vei naisen käsiraudoissa kotiinsa.

Syyskuun 18. päivä syytetty vei naisen poliisiasemalle, väitetysti näyttääkseen, että nainen on kunnossa ja että hän on miehen luona vapaaehtoisesti, mutta siepattu kertoi poliisille kaiken.

Syytetyn puolustusasianajajan mukaan tapahtuneelle "ei ole yksinkertaista selitystä".

– Kyseessä on menestyvä henkilö, joka ei voi psyykkisesti hyvin ja on kaivannut elämänkumppania.

Asianajaja: Nainen syvästi traumatisoinut

Noin 30-vuotias uhri on asianajajansa mukaan syvästi traumatisoitunut ja stressaantunut siitä, että joutuu näkemään epäillyn oikeudenkäynnissä.

– Hän elää nyt kovia aikoja, asianajaja kertoi uutistoimisto AP:lle.

Asianajajan mukaan nainen kärsii post-traumaattisesta stressistä ja näkee painajaisia.

Lähteet: AP