Juna vie jatkossakin väkeä Helsingin ja Siuntion välillä

Matkustajajuna jatkaa näillä näkymin vastedeskin huristeluaan Helsingin ja Siuntion välillä. VR:n sijasta reittiä pyörittävät HSL ja Siuntion kunta.

Siuntio
Lumisade
Henrietta Hassinen / Yle

Kun valtio ja VR ilmoittivat lopettavansa junaliikenteen maaliskuun lopulla, Siuntion kunta ryhtyi tuumasta toimeen. Liikenne- ja viestintäministeriö suorastaan kannusti kuntaa etsimään korvaavia vaihtoehtoja.

Siuntio halusi turvata asukkaidensa välttämättömät työ- ja opiskelumatkojen vaatimat yhteydet Helsingin seudulle. Kuntakeskuksen kehitys ja elinvoima tukeutuvat muutenkin vahvasti raideliikenteeseen.

Nyt Siuntio ja Helsingin seudun liikenne HSL ovat päässeet sopimukseen junaliikenteen jatkamisesta 28.3. alkaen. Sopimus on voimassa ensi vuoden loppuun saakka.

Y-tunnuksella kulkeva juna pysähtyy reitillä Pasilassa, Leppävaarassa, Masalassa ja Kirkkonummella sekä Espoossa ja Huopalahdessa. Vuoroja on kuitenkin jatkossa nykyistä vähemmän. Arkipäivinä vuoroja on neljä nykyisen seitsemän sijaan ja viikonloppuliikenne loppuu kokonaan.

Sopimuksen piiriin voidaan ottaa myös muiden HSL:n järjestämien rantaradan lähijunien liikennettä, jos näiden reittejä päätetään jatkaa Kirkkonummelta Siuntioon sopimuskauden aikana.

Kahden 15.8. alkavan edestakaisen lisäjunavuoron suunnittelusta on sovittu HSL:n kanssa.