Koe uusi yle.fi

Koulu-uhkaus oli perätön – poliisi osasi odottaa jotain tällaista

International School of Helsinki -koulu tyhjennettiin tänään aamupäivällä koululle tulleen terveyteen kohdistuvan uhkaussoiton takia. Uhka osoittautui kuitenkin perättömäksi.

Kotimaa
International School of Helsinki -koulu Helsingin Ruoholahdessa.
International School of Helsinki -koulu Helsingin Ruoholahdessa. Retu Liikanen / Yle

Selkämerenkadulla Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalle koululle soittanut uhkaaja puhui räjähdysaineesta. Mitään ei kuitenkaan löytynyt.

– Poliisi on selvittänyt tilanteen ja oppilaat pääsevät palaamaan kouluun. Tapaus siirtyy seuraavaksi poliisin tutkintaan, kertoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi on osannut odottaa jotakin vastaavaa kansainvälisten tapahtumien perusteella. Poliisi on myös varautunut kansainvälisten koulujen turvaamiseen.

– Se on ollut painopisteenä jo Ranskan ja Euroopan tapahtumien vuoksi tässä lähimenneisyydessä, mutta ei tässä kansainvälisillä kouluilla ole mitään erityistä syytä huoleen. Tässäkin tilanteessa se oli pelkkä uhkaus, sanoi tiedotusvälineille Ruoholahdessa puhunut komisario Juha Hietala.

Helsingin poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa laittomana uhkauksena, mutta ei tutkinnallisista syistä kerro tässä vaiheessa enempää tutkinnan etenemisestä. Tutkinnasta tiedotetaan mahdollisesti myöhemmin.