1. yle.fi
  2. Uutiset

Seinäjoen Jalkapallokerho valmistautuu uuteen kauteen – "Kun on kerran voittanut, sen haluaa kokea uudelleen"

Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Simo Valakarin mukaan voittaminen on yhdenlainen addiktio. Viime vuoden Veikkausliiga-mestaruus ei vienyt voittamisen halua, vaan uuteen kauteen lähdetään uusin tavoittein.

urheilu
Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Simo Valakari
Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Simo ValakariPäivi Rautanen/Yle

Seinäjoen Jalkapallokerho palasi jokin aika sitten Saudi-Arabiasta, missä se kohtasi huippuolosuhteissa Aasian huippuseura Al-Hilal FC:n. Ottelu päättyi seinäjokisten tappioksi 3-1, mutta oli arvokas kokemus, sillä Al-Hilal FC:n peli oli laadukasta.

– Se ei ollut taikatemppuja, mitä ne teki, vaan ihan tavallista peliä. Yksinkertaisia juoksuja, yksinkertainen liike ilman palloa ja pallon kanssa taitoa niin, että eka kosketus vei sinne, minne oli tarkoitus, hehkuttaa SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Al-Hilal FC:n pelistä löytyi elementtejä, joita Valakari haluaa myös seinäjokisten otteisiin.

– Paljon on vielä duunia edessä, mutta se onkin tämän homman juju, että ei olla missään tapauksessa valmiita.

Voittaminen on addiktio

Seinäjoen Jalkapallokerho voitti viime vuonna Veikkausliigan mestaruuden. Päävalmentajan mukaan se ei silti tarkoita, etteikö voittamisen halua olisi edelleen jäljellä.

– Tehtiin historiaa ja eka mestaruus on tietyllä tavalla aina spesiaali. Kun kaikki on uutta, on aina pieni epävarmuus siitä, tehdäänkö oikeita asioita. Nyt saavutettiin mestaruus, ja se oli konkretiaa siitä, että tehdään, Valakari sanoo.

– Voittaminen on tietyllä tavalla addiktio: kun on kerran voittanut, sen haluaa kokea uudelleen. Me halutaan päästä eteenpäin, pärjätä Veikkausliigassa ja Euroopassa ja halutaan mitata itseämme hyviä vastustajia vastaan. Se ajaa toimintaa eteenpäin.

Tavoitteet korkealla ja haaveet isoja

Seinäjoella odotellaan uuden jalkapallostadionin valmistumista. Vanhalta kotikentältä, Seinäjoen Keskuskentältä uusiin tiloihin siirtyminen on samalla haikeaa ja hienoa, onhan siellä koettu seuran kannalta tärkeitä hetkiä.

– Olosuhteet täytyy olla hyvät. Kun ne on hyvät, katsojatkin pääsevät lähelle peliä ja pelitapahtuma näyttäytyy paljon intensiivisemmin sekä faneille että pelaajille, Simo Valakari toteaa.

SJK matkaa ennen kauden alkua pelaamaan kv-harjoitusotteluita ainakin Norjaan, Espanjaan ja Ruotsiin. Kansainväliset pelit ovat osa uuteen kauteen valmistautumista.

Viime vuoden joukkueeseen on tullut jonkun verran muutoksia. Esimerkiksi Akseli Pelvas ja Cedric Gogoua ovat lähteneet joukkueesta. Uusia nimiä seinäjokisten joukkueessa ovat ainakin Tarmo Kink, Tapio Heikkilä, Youness Rahimi ja Jarkko Hurme sekä Alexei Eremenko junior.

– On suloisen katkera juttu, että kun menestyt, pelaajia lähtee uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Olen tosi onnellinen siitä, että ne menestyy ja se on merkki, että me on pärjätty joukkueena, sillä silloin yksilötkin näyttää paremmilta, Valakari sanoo.

Päävalmentaja odottaa uutta kautta innolla.

– Joka päivä on kohokohta, kun mennään treenaamaan ja pelit on bonuksena, Valakari sanoo.

Voittaminen on kirjattu seuran strategiaankin.

– Tavoitteet täytyy olla korkealla ja haaveilla isosti, että voi saavuttaa jotain.

Lue seuraavaksi