Finlandia-talo löysi uudet yleisöt

Finlandia-talo on tehnyt 45-vuotisen historiansa parhaan taloudellisen tuloksen. Kongressi- ja tapahtumakeskuksen viime vuoden liikevaihto oli 8,7 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos yli kolminkertaistui vuoteen 2014 verrattuna. Ennätystulokseen talon siivittivät myynnin kasvattaminen ja toiminnan tehostaminen.

kulttuuri
Finlandia-talo
Klaus Ashorn / Yle

Finlandia-talo on onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan yli miljoona euroa viime vuoden aikana. Kongressi- ja tapahtumakeskuksen viime vuoden liikevaihto oli 8,7 miljoonaa euroa. Edellisvuoden 168 000 euron tulokseen verrattuna viime vuoden tulos on yli kolme kertaa suurempi. Tilinpäätös on vielä vahvistamatta.

– Kasvatimme myyntiämme viime vuonna laajalla rintamalla niin kongressien, messujen, näyttelyiden, kokousten, juhlien kuin konserttienkin alueilla. Yritykset ja organisaatiot myös järjestävät entistä enemmän asia- ja juhlaosuuden yhdistäviä tapahtumia, joihin tilat sopivat erinomaisesti, toimitusjohtaja Johanna Tolonen summaa Finlandia-talon tiedotteessa.

Osansa positiivisessa tuloksessa on myös energiatehokkuuden parantamisella. Finlandia-talo on onnistunut pienentämään kaukolämmön kulutustaan 45 prosenttia ja sähkölaskukin on kutistunut 30 prosenttia.

Finlandia-talolle riittää kysyntää Musiikkitalosta huolimatta

Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri muuttivat Finlandia-talosta Musiikkitaloon vuonna 2011. Finlandia-taloon valmistui samoihin aikoihin uusi monitoimitila Veranda. Hiukan myöhemmin taloon muutti Kaartin soittokunta.

– Moni pohti Musiikkitalon valmistuessa, että mikä on Finlandia-talon tulevaisuus tapahtumatalona. Uudet luvut osoittavat nyt, että olemme onnistuneet kasvattamaan liikevaihtoamme kahden orkesterin lähdöstä huolimatta. Viimeisen neljän vuoden aikana Finlandia-talon liikevaihto on kasvanut yhteensä noin kaksi miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Johanna Tolonen uskoo liiketoiminnan kasvun jatkuvan myös tänä vuonna. Finlandia-talo aikoo muun muassa hyödyntää keväällä valmistuvaa Töölönlahden puistoa tapahtumissaan aikaisempaa enemmän.