1. yle.fi
  2. Uutiset

Lakkoilevat taksinkuljettajat ottivat yhteen mellakkapoliisin kanssa Ranskassa – video

Uberin kaltaisia kyytipalveluja vastustavat taksinkuljettajat estivät liikennettä Pariisin kehätiellä. "Mustana tiistaina" Ranskassa lakkoilevat myös lennonjohtajat, sairaalahenkilökunta ja opettajat.

Ulkomaat
Mielenosoittajat tukkivat tien Pariisissa 26. tammikuuta 2016.
Taksinkuljettajat häiritsivät liikennettä polttamalla autonrenkaita Pariisin kehätiellä. Mellakkapoliisi suihkutti kyynelkaasua hajottaakseen väkijoukon.

Ranskassa taksinkuljettajien lakkoilu on tiistaina haitannut liikennettä eri puolilla maata.

Pariisissa mellakkapoliisit ovat käyttäneet kyynelkaasua häätääkseen protestoivat taksinkuljettajat suurelta kehätieltä. Kuljettajajoukko sytytti autonrenkaita tuleen ja raahasi mellakka-aitoja kadulle pysäyttääkseen liikenteen.

Poliisin mukaan yhteensä arviolta 1 200 taksinkuljettajaa protestoi eri puolilla Pariisia. Liikennettä on tiistaina häiritty myös ainakin Toulousessa, Bordeaux'ssa ja Marseillessa. Kuljettajat vastustavat lakollaan älypuhelinsovellus Uberin kaltaisia kyytipalveluja.

Myös lennonjohtajia, sairaalahenkilökuntaa ja opettajia on tiistaina marssinut ulos työpaikoiltaan tai jättänyt tulematta töihin.

Julkisen sektorin työntekijät lakkoilevat muun muassa palkkojen, työolojen ja koulutusuudistusten vuoksi. Lakkoilevat ammattiliitot ovat AFP:n mukaan järjestäneet yhteensä yli 120 mielenosoitusta ympäri Ranskaa. Päivälehti Le Parisien nimesikin lakkopäivän "mustaksi tiistaiksi".

Pariisin lentokentillä noin viidesosa lennoista on jouduttu perumaan lennonjohtajien lakon vuoksi. Lentoyhtiö Air France on sanonut, että kaikki sen pitkän matkan lennot ja 80 prosenttia muista lennoista pystytään lentämään, mutta "viime hetken viivytyksiä tai peruutuksia ei voida sulkea pois".

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi