Satakunnan Kansan uudistus kompasteli: "Osa tilaajista etsi lehteään ympäri paikkakuntaa"

Satakunnan Kansan vuoden lopussa toteuttama jakelumuutos on saanut osan lehden tilaajista takajaloilleen. Kiukkuisia puheluita on tullut lehtilaatikoiden siirtämisistä ja lehtien myöhästelystä. Jakelun mukaan ongelmat alkavat olla ohi.

Satakunnan Kansa
Postilaatikot törröttävät lumikasan keskellä.
Yle

Satakunnan Kansan jakelussa on esiintynyt ongelmia haja-asutusalueilla. Tiljaaja on voinut saada lehden käsiinsä jopa päivän myöhässä. Osa lukijoista on suivaantunut jakelun takkuilusta niin paljon, että on katkaissut tilauksensa.

Lehtilaatikolle jopa kilometrin matka

Ongelmat liittyvät Satakunnan Kansan jakelusta vastaavan aluepäällikön Asko Erikssonin mukaan joulukuussa toteutettuun suureen jakelumuutokseen. Uudistuksen taustalla on kustannusten karsiminen. Jakelureittejä on muutettu ja mukaan on tullut uusia kuljetusyrittäjiä.

Joillakin laatikko on siirtynyt kymmeniä tai satoja metrejä. Pahimmassa tapauksessa matkaa on yli kilometri.

Aluepäällikkö Asko Eriksson

– Lisäksi on aika paljon poistettu käytöstä sellaisia yhteisnoutolaatikoita, joihin on mennyt vain vähän lehtiä. Joillakin noutolaatikko on siirtynyt kymmeniä tai satoja metrejä. Pahimmassa tapauksessa matkaa lähimmälle laatikolle on yli kilometri, Eriksson kertoo.

Jakeluongelmia enää vähän

Lehden tilaajia on harmittanut myös se, ettei lehteä ole päässyt lukemaan tuoreeltaan ilmestymispäivänä, vaan joskus jopa päivänkin myöhässä.

– Siinäkin on ollut alkuhankaluuksia. Tilauksia on täällä toimistossa siirretty vääriin laatikoihin. Osa tilaajista on joutunut etsimään lehteään ympäri paikkakuntaa, kertoo aluepäällikkö Asko Eriksson.

Jakelu alkaa hänen mukaansa kuitenkin olla nyt kunnossa.

– Viimeisiä säätöjä toki vielä tehdään sitä mukaa, kun kipukohtia ilmenee. Jotakin korjattavaa varmaan tulee vielä eteen.