Maahanmuuttovastainen Rajat kiinni -ryhmä järjestää soihtumarssin Porissa

Soihtumarssin päätteeksi aiotaan pitää mielenosoitus. Rajat kiinni -liikkeellä on ollut mielenosoituksia myös muissa Suomen kaupungeissa.

mielenosoitukset
mielenosoittajat pitelevät banderollia
Rajat kiinni -mielenosoitus.Mikko Ahmajärvi / Yle

Maahanmuuttoa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamista vastustava Rajat kiinni -ryhmä on levittäytymässä Poriin. Äärikansallismielinen ryhmä aikoo järjestää soihtumarssin ja mielenosoituksen Porissa tammikuun loppupuolella.

Soihtumarssin ja sitä seuraavan mielenosoituksen nimenä on "Suomi ensin – VOKit [vastaanottokeskukset] kiinni – rajat kiinni – väkivallan uhrien muistolle – jokaisella on oikeus koskemattomuuteen Porissa".

Järjestötunnukset jäävät kotiin

Soihtumarssin aikana aiotaan huutaa yhteisiskulauseita muun muassa maahanmuuttoa vastaan. Tapahtuman puhujat vahvistetaan myöhemmin. Rajat kiinni -ryhmä toivoo, että osallistujat jättäisivät "järjestötunnukset" kotiin.

Rajat kiinni -liike on koonnut maahanmuuton ja turvapaikanhakijoiden vastaustajia mielenilmauksiin myös muissa Suomen kaupungeissa. Muun mussa Turussa ryhmä on osoittanut mieltään kaupungintalon ulkopuolella valtuuston kokousten aikana.