1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ecuadorissa viranomaiset pelastivat tienylityksessä uupuneen laiskiaisen – pääsi takaisin metsään

Laiskiainen oli takertunut tien keskikaiteen pylvääseen. Partio vei sen eläinlääkärin tarkastettavaksi ja vapautti sitten luonnolliseen elinympäristöönsä.

Ulkomaat
Poliisi kyykkii kaiteen tolppaa halaavan laiskiaisen vieressä.
Ecuadorin liikennelaitos

Ecuadorissa liikennelaitoksen partio on pelastanut hätään joutuneen laiskiaisen, joka oli ilmeisesti yrittänyt ylittää tien mutta uuvahtanut kesken. Eläin värjötteli keskellä tietä suojakaiteen pylvääseen takertuneena, mistä partio noukki sen turvaan ja vei eläinlääkärin tarkastettavaksi.

Virasto on kertonut erikoisesta tehtävästään Facebook-päivityksessä (siirryt toiseen palveluun), jota on jaettu muutamassa päivässä lähes 19 000 kertaa.

Virasto kertoi myöhemmin (siirryt toiseen palveluun), että suuren huomion kohteeksi päätynyt laiskiainen vapautettiin vielä samana päivänä luonnolliseen elinympäristöönsä eli metsään. Uuteen päivitykseen liitetyissä kuvissa laiskiainen kiipeää puuhun ja keikkuu oksalla.

Laiskiaiset viettävät normaalisti valtaosan ajastaan puun oksilla, missä ne syövät ja nukkuvatkin. Ne liikkuvat erittäin vähän ja hitaasti.

Lue seuraavaksi