Stubb uusista talouspäätöksistä: Emme sulje mitään vaihtoehtoa pois

Alexander Stubbin mukaan hallituksella voi olla keväällä edessä uusia sopeutuspäätöksiä. Stubb muistuttaa jälleen Suomen taloustilanteen vakavuudesta.

politiikka
Valtiovarainministeri Alexander Stubb Talouspolitiikan arviontineuvoston tiedotustilaisuudessa 26. tammikuuta 2016.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb Talouspolitiikan arviontineuvoston tiedotustilaisuudessa 26. tammikuuta 2016.Markku Ulander / Lehtikuva

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) väläyttää, että hallitus voi tehdä keväällä uusia sopeutuspäätöksiä. Hänen mukaansa sopeutusten kokoluokkaa on vaikea arvioida.

– Sanomattakin on selvää, että jos me emme pääse neljän miljardin tavoitteeseen vuoteen 2019 mennessä, niin silloin joudumme tekemään lisäsopeutuksia.

Stubb huomautti talouspolitiikan arviointineuvoston työtä kommentoidessaan, että sopeutuspäätöksissä pitää olla johdonmukainen. Sama pätee myös veropolitiikkaan.

Hallitus on kirjannut selkeästi, ettei veroaste saa nousta. Stubbin mukaan se on tärkeä linjaus jo senkin takia, että verotuksen kiristäminen on pitkälti talouspoliittinen valinta.

Stubb muistutti jälleen, että Suomen taloustilanne on erittäin vakava. Hänen mukaansa ei ole olemassa yhtä yksittäistä poppaskonstia, jolla Suomen talous saataisiin tasapainoon ja työllisyys paranemaan.

Stubb huomautti, että hallituksen tavoitteena on saada Suomeen neljän vuoden aikana 110 000 uutta työpaikkaa.

– Jos tavoitetta ei saavuteta, teemme uusia toimia, Stubb sanoi. Lisäelvytykseen Suomessa ei ole varaa.