Porissa puuhataan vastamielenosoitusta Rajat kiinni -soihtukulkueelle

Porilaiset maahanmuuttajat ovat suunnittelemassa mielenosoitusta vastauksena maahanmuuttovastaisen Rajat kiinni -liikkeen mielenosoitukselle. Rajat kiinni -ryhmä aikoo järjestää kuun lopussa mielenosoituksen ja soihtukulkueen Porissa.

mielenosoitukset
Rajat kiinni! -mielenosoitusta vastustava mielenosoitus Turun kaupungintalon pihalla tammikuussa 2016.
Yrjö Hjelt / Yle

Porissa asuvat maahanmuuttajat suunnittelevat järjestävänsä julkisen kokoontumisen vastauksena Rajat kiinni -liikkeen mielenosoitukselle.

Maahanmuuttoa vastustava jyrkän kansallismielinen Rajat kiinni -järjestö aikoo pitää kuun lopussa Porissa mielenosoituksen, johon väki saapuu soihtukulkueena maahanmuuton vastaisia iskulauseita huutaen.

Tapahtumat eri aikaan

Porilaisten maahanmuuttajien joukko kerää netissä väkeä ensi perjantaina iltapäivällä Porin torille järjestettävään mielenosoitukseen. Tavoitteena on saada paikalle sekä maahanmuuttajia että suomalaisia.

– Porissa on paljon ulkomaalaisia, joilla on merkittävä paikka yhteisössä niin yrittäjinä, vapaaehtoisina kuin hoitoalan työntekijöinä. Tämä on meidän kaupunkimme, me elämme täällä emmekä anna pelotella meitä, järjestäjiin kuuluva maahanmuuttaja kirjoittaa Facebookissa.

Järjestäjät korostavat, että rauhanomainen vastamielenosoitus järjestetään eri päivänä kuin Rajat kiinni -mielenosoitus eikä tarkoitus ole aiheuttaa häiriötä Rajat kiinni -kokoontumiselle.