1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Soini ruotsalaislehdelle: "Oppositiossa olisimme helposti voineet olla suurin puolue"

Svenska Dagbladetin haastattelussa ulkoministeri Timo Soini painottaa perussuomalaisten eroavan ruotsidemokraateista.

Timo Soini Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini uskoo puolueensa voineen helposti olla Suomen suurin puolue, mikäli perussuomalaiset olisivat jääneet oppositioon.

– Jos olisimme oppositiossa, olisimme helposti voineet olla Suomen suurin puolue, Soini sanoo ruotsalaisen Svenska Dagbladetin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

– Minulla on tavoite pysyä hallituksessa, vaikka meillä on ollut kauhea alku talouden ja pakolaiskriisin vuoksi. En kuitenkaan ole huolissani. Aloitimme nollasta, nyt olemme toiseksi suurin puolue, Soini jatkaa.

Soini painottaa puolueensa eroavan ruotsidemokraateista. Selkein ero Soinin mukaan on se, että perussuomalaiset on talonpoikaispuolue ja sillä ei ole juuria uusnatsisimiin. Hän myös painottaa useaan kertaan lehden haastattelussa, ettei hän ole rasisti.

– Kyse on sananvapaudesta. En hyväksy rasisimia tai vihaa. Edes poliittiset viholliseni eivät pidä minua rasistisena, mutta kylläkin kriittisesti maahanmuuttopolitiikkaan suhtautuvana, hän sanoo.

Soinin haastattelusta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).