Suuri huumausainetakavarikko Vaasassa – yli 1,3 miljoonaa käyttöannosta

Tulli on paljastanut Vaasan satamassa suuren huumausaineiden salakuljetusyrityksen. Marraskuun alussa laivalle saapuneesta rekka-autosta löytyi yli sata kiloa amfetamiinia ja kolme kiloa kokaiinia. Rekka oli tulossa Etelä-Euroopasta Ruotsin kautta Suomeen.

Kotimaa
Tullin takavarikoima kokaiinierä.
Tullin marraskuun alussa takavarikoima kokaiinierä.Tulli

Tulli on paljastanut Vaasan satamassa suuren huumausaineiden salakuljetusyrityksen. Tullista kerrotaan, että marraskuun alussa paljastuneessa salakuljetusyrityksessä oli kysymys erittäin vaaralliseksi luokitelluista huumeista.

Tullin tarkastuksessa laivalle saapuneesta rekka-autosta löytyi 104 kiloa amfetamiinia ja kolme kiloa kokaiinia. Amfetamiinierän katukauppa-arvo olisi ollut 8 miljoonaa euroa ja kokaiinierän 1,2 miljoonaa euroa.

Rekka oli tulossa Etelä-Euroopasta Ruotsin kautta Suomeen. Rikoksesta epäiltynä on kaksi ulkomaalaista miestä ja tapausta tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena.

Tullin tiedotteen mukaan takavarikoitu amfetamiinierä oli hyvin tasalaatuista. Sen pitoisuus oli 49 prosenttia, joka on merkittävästi korkeampi kuin huumausaineiden käyttäjille myytävien käyttöannosten pitoisuudet. Katukaupassa takavarikoitu amfetamiinierä vastaisi yli 265 kilon huumausaine-erää, josta olisi saatu noin 1,3 miljoonaa käyttöannosta.

Myös takavarikoitu kokaiini oli erittäin puhdasta. Sen pitoisuus oli yli 89 prosenttia. Katukaupassa takavarikoitu erä vastaisi yli kymmenen kilon huumausaine-erää, josta olisi saatu yli 34 000 käyttöannosta.

Vaasassa paljastuneen huumausaineiden salakuljetusyrityksen esitutkinnan aikana Tulli on tehnyt yhteistyötä poliisin ja ulkomaalaisten viranomaisten kanssa. Esitutkinta on päättymässä ja tapaus siirtyy syyteharkintaan Pohjanmaan syyttäjänvirastoon.