Cheek Ilosaarirockin esiintyjäksi – somessa kuohahti: "Kiitos kuluneista 24 vuodesta"

Kun Suomen toiseksi vanhin festivaali, Ilosaarirock, julkisti Cheekin esiintyvän, sosiaalinen media täyttyi pääasiassa vihaisista kommenteista. Osa vuosikymmeniä rokissa käyneistä aikoo jättää hyvästit tapahtumalle artistivalinnan vuoksi. Festarin järjestäjät ja osa rokkaajista puolustavat Cheekin valintaa.

musiikki
Cheek
Henrietta Hassinen / Yle

Sosiaalisessa mediassa kuohahti, kun Cheek nimettiin yhdeksi ensi kesän Ilosaarirockin esiintyjistä. Esimerkiksi rokin Facebook-sivuilla (siirryt toiseen palveluun) on lukuisia vihaisia ja pettyneitä kommentteja.

Olenkin miettinyt milloin on liian vanha riekkumaan Ilosaaressa. Nyt teitte päätöksen puolestani. Tänä vuonna en lippua osta. Kiitos kuluneista 24 vuodesta. Se oli loistavaa niin kauan kuin sitä kesti.

Ei siinä muuta mutta yleisön profiili muuttuu teininpään ja mainstream suuntaan Cheekin ja Volbeatin tapaisten artistien takia. Juuri se alkuperäinen rock- ja hippitunnelma on ollut Ilosaaressa se mikä on vetänyt puoleensa.

–Eihän vielä ole aprillipäivä.

Cheekiä on myös toivottu Ilosaareen.

Panu Hattunen

Joensuun Popmuusikoiden ohjelmapäällikkö Panu Hattunen pitää Cheekin valintaa Ilosaarirockiin perusteltuna.

– Cheek on tällä hetkellä kiistatta Suomen suurin artisti, me olemme yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Kyllä Cheek istuu hyvin meidän tarjontaan. Muistuttaisin, että Ilosaarirockissa esiintyy yli 60 muutakin artistia. Ja ennen kaikkea, Cheekiä on myös toivottu Ilosaareen.

Myös osa rokkaajista puolustaa Cheekin valintaa somessa.

Vain ja ainoastaan priimaa!

Hienointa Ilosaaressa on se, että se pystyy aina yllättämään! Se on yksi ainoista festivaaleista, jossa voi samaan aikaan esiintyä vaikka Cheek ja Mayhem. Festivaali ei kehity jos sitä ei kehitetä. Ilosaaressa on aina ollut sellainen fiilis, jossa kaikelle musiikille on tilaa.

"Onhan ennenkin ollut hip-hopia"

Ilosaarirock on tarjonnut rokkikansalle vuosien varrella eri musiikkityylejä laidasta laitaan. Sen vuoksi Hattunen pitää Cheekin valintaa hyvänä.

– Tärkeää on myös se, että pysymme ajassa mukana, emmekä jumahda paikalleen. Onhan meillä ennenkin ollut hip-hoppia, tänä vuonna muun muassa Cheek.

Tärkeää on myös se, että pysymme ajassa mukana.

Panu Hattunen

Cheek jakaa artistina mielipiteet. Artistilla on valtava määrä faneja, mutta toiset sulkevat kokonaan korvansa hänen musiikiltaan.

– Suosittelisin kuitenkin kaikkia ennakkoluulottomasti katsomaan, mitä Cheek tarjoaa. Tulossa on kuitenkin maailmanluokan show.

Ei heiluta budjettia

Sosiaalisessa mediassa on epäilty, että Cheek vie Ilosaarirockin bändibudjetista valtaosan. Panu Hattunen kiistää asian ja rauhoittelee keskustelua.

– Ei Cheekin tulo vinksauta budjettia mihinkään suuntaan, ihan samalla tavalla ohjelmisto pystytään rakentamaan kuin ennenkin.

Festariyleisö entistä vaativampaa

Rockfestivaalin täytyy kehittyä koko ajan, sanoo Panu Hattunen. Yleisö on tullut entistä vaativammaksi, kaikilta osa-alueilta vaaditaan entistä enemmän.

– Puitteet pitää olla nykyaikaiset. Äänentoistot, valot, lavat, kaikki. Ilosaaressa on iso alue ja paljon lavoja, jos yksi artisti ei miellytä, voi vaihtaa lavaa. Tai chillailla hyvän ruuan parissa.

– Myös bändien hinnat nousevat vuosi vuodelta. Sitä on odottanut kuin kuuta nousevaa, että bändien hinnoissa katto tulisi vastaan, mutta koko ajan ne näyttävät kasvavan. Varsinkin megaluokan bändien tuotannot ovat jo meidänkaltaisen festivaalin tavoittamattomissa.