Puumalan kunnanjohtaja haluaa miljonääriksi – "Syke nousi korkealle ennen kuin oikeat vastaukset kerrottiin"

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden osallistuu Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan. Yhteiskunnalliset kysymykset ja poliittinen historia ovat visaajan vahvuusalueita, eikä mies vierasta nippelitietoakaan. Joka toinen perjantai Hilden vetää pubivisaa kotikunnassaan.

viihde
Matias Hilden
Matias HildenSusanna Pekkarinen/Yle

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden ei saa paljastaa, miten hänelle käy lauantaisessa Haluatko miljonääriksi -ohjelman jaksossa. Ensimmäisessä jaksossa jäätiin 10 000 euron kysymyksen kohdalle.

– Kysymykset ovat vaikeutuneet aiemmista tuotantokausista. Kyllä siinä syke nousi korkealle, ennen kuin alkukysymysten oikeat vastaukset kerrottiin, Hilden tunnustaa.

Hilden päätti hakea mukaan Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan, kun näki ilmoituksen, jossa siihen haettiin osallistujia. Kunnanjohtaja oli seurannut ohjelmaa aiemmin, ja halusi haastaa itsensä vaiheeksi yksilösuoritukseen.

– Ei ole tullut etukäteen mietittyä, mitä tekisi, jos voittaisi miljoonan. Suomalainen tavoitehan on, että jatkaa ihan normaalia elämää. Vielä en ole ainakaan irtisanomisilmoitusta tehnyt, Hilden hymähtää.

Porukassa kilpailu maistuu parhaiten

Hilden vetää Puumalassa pubivisaa joka toinen perjantai Arto Venäläisen kanssa vuorotellen. Vahvuuksikseen hän mainitsee yhteiskunnalliset kysymykset ja poliittisen historian, heikkouksia ovat maantieto ja luonnontieteet.

– Kun luen lehtiä ja kirjoja, tulee mieleen, että näistähän voisi kysyä jotain. Joka perjantaina kello 19 pitää olla 20 kysymystä valmiina. Yritän imeä itseeni ympäristöstä yhteiskunnasta tietoa, osa siitä on nippelitietoa, osa jopa niinsanottua turhaa tietoa. Tietovisailu auttaa ymmärtämään syy-seuraus -suhteita ja on viihdyttävä lajina.

Matias Hilden saa tv-visassakin muistutuksia siitä, että on kunnanjohtaja. Se ei Hildenin paineita lisää, sillä hän tietää saavansa visailumenestyksestään palautetta kotikonnuillaan joka tapauksessa.

– Ei siitä pahempia traumoja jää. Mukaan lähtiessä ajattelin, että ei se mitään ota, jos ei annakaan. Juontaja ottaa kyllä kunnanjohtajuudestani kaikki irti ja Puumalakin nousee mukavasti esille.

Hilden kertoo, että vaikka lopullisessa tv-ohjelmassa tunnelma on tiiivis, kuvaamiseen sisältyy paljon taukoja ja leppoisaa yhdessäoloa muiden kisaajien kanssa.

– Tämä formaattihan on kilpailijalle aika ystävällinen, mutta kilpailija on silti omillaan. Omin lajini on kuitenkin visailu porukassa. Pubivisailu voi olla monella tapaa mielenkiintoisempaa kuin yksilölajit, pohtii Hilden.