Nordean tulos parani 10 prosenttia Pohjois-Suomessa

Viime vuonna Nordea-pankin tuotot kasvoivat Pohjois-Suomessa 4,9 prosenttia toissa vuodesta. Liiketulos oli lähes 10 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Pohjois-Suomi
Nordea-pankin kyltti.
Heini Holopainen / Yle

Parantuneen tuloksen taustalla on tulojen kasvun lisäksi myös kulujen väheneminen: Nordean kulutaso oli viime vuonna 4,5 prosenttia pienempi kuin toissa vuonna.

Asuntolainojen kysyntä pysyi Pohjois-Suomessa keskimäärin edellisvuoden tasolla, mutta kysyntä pieneni paikallisesti Rovaniemen seudulla ja Pohjois-Lapissa. Sen sijaan uusia yritysluottoja nostettiin Nordeasta selvästi edellisvuotta enemmän, yhteensä 946 miljoonaa euroa.

Aluejohtaja Pekka Koskela muistuttaa sijoitussäästäjille pankin tiedotteessa, että maltti ja sijoitusten hajauttaminen ovat parasta riskienhallintaa nyt, kun markkinat heiluvat.

– Epävarmuus sijoitusmarkkinoilla tulee jatkumaan, mutta pysyvää laskua osakemarkkinoilla ei ole odotettavissa. Tässä markkinatilanteessa kannattaa säilyttää maltti ja pitää kiinni omasta säästämisen ja sijoittamisen suunnitelmasta. Oleellista on varmistaa varojen hajauttaminen osake- ja korkomarkkinoille sekä maantieteellisesti eri alueille.