Meri-Lapissa on otettu influenssarokotteita vilkkaasti

Merilappilaiset ovat ottaneet viime vuotista aktiivisemmin influenssarokotteita. Esimerkiksi Torniossa rokotteet loppuivat kesken, mutta ensi viikolla rokotteita ollaan saamassa lisää.

rokotteet
Rokotus.
Yle

Meri-Lapissa on otettu poikkeuksellisen paljon influenssarokotteita. Esimerkiksi Torniossa rokotuksen on tähän mennessä ottanut noin 3 800 ihmistä eli 700 enemmän kuin viime vuonna.

Tavallista suuremman rokotusaktiivisuuden vuoksi rokotteet ovat loppuneet kaupungissa kesken. Rokotteita ollaan saamassa lisää 100 kappaletta.

– Rokotteiden pistäminen alkaa ilman ajanvarausta ensi viikon maanantaina Hannulan neuvolassa, osastonhoitaja Marianne Junes kertoo.

Myös Tervolassa, Keminmaassa ja Kemissä rokotteita on otettu viimevuotista enemmän. Kemissä rokotuksen on ottanut 500 useampi ihminen kuin viime vuonna. Viime vuonna rokotuksen otti vajaa 3 000 kemiläistä. Kaupungissa on jäljellä vielä muutamia kymmeniä rokotteita.

Alueen neuvoloista kerrotaan, että vielä lähipäivinäkin on tullut kyselyitä rokotusmahdollisuudesta. Terveydenhoitajat arvelevat, että julkisuudessa esillä olleet kuolemantapaukset vaikuttavat asiaan.