Kuntakeskusta kaipaa kohennusta – Tohmajärvi kyselee kuntalaisilta vinkkejä

Kunnanjohdossa on huomattu, että Tohmajärven keskustaajama on kasvojenkohotuksen tarpeessa. Aktiivisesti sosiaalisessa mediassa keskusteleva kunnanjohtaja Olli Riikonen heitti vieheen verkkoon ja kuntalaiset aloittivat ideoinnin somessa.

Tohmajärvi
Tohmajärven kunnanvirastotalon takapiha
Tanja Perkkiö / Yle

Tohmajärven kunta on asettanut tavoitteekseen kuntakeskuksen yleisilmeen kehittämisen. Kunnanjohtaja Olli Riikonen selittää Facebook-avauksessaan, että perusteena viihtyisyyden parantaminen, joka sitten toivottavasti edesauttaisi monenlaisia hyviä asioita:

– Tänä vuonna on tarkoitus visioida ja suunnitella ja tulevina vuosina käytännössä toteuttaa. Kyse on siis rakennetun ympäristön yleisilmeen kohentamisesta - suppeimmillaan aivan kuntataajaman ytimessä olevista ratkaisuja vaativista rakennuksista (Kunnallistalo, ent. pankkitalo, ent. grillikioski ym.) sekä torialueesta ja sen lähiympäristöstä.

Facebookin epävirallisessa Tohmis rulettaa -ryhmässä on keskusteltu aiheesta vilkkaasti. Ehdotuksia on tullut niin uudisrakentamiseen kuin nykyisten talojen kunnostamiseen tai purkamiseenkin.

Risukoita haluaisi moni raivata korkean vaaran päällä olevan keskustaajama Kemien maisemien tieltä. Onpa ehdotettu monenlaista matkailurakentamista kylpylöistä lumiveistoskisoihinkin. Ja keskusta-alueelle on toivottu myös lisää roska-astioita.

Kuntakeskuksen kasvojenkohotushankkeen jatkosta kunnanjohtaja Olli Riikonen kertoo, että prosessin eteneminen ja toteutustapa on vielä vailla konkretiaa, mutta kaikki aikanaan.