Hyppää sisältöön

Bisnesidea syntyi autonratissa – saunavihdan voi kasvattaa vaikka ruukussa

Äkkiseltään hullulta kuulostavasta ideasta voi syntyä jalostamalla timantti. Lue ja kuuntele, kuinka luonto, sauna ja salaatti jalostuivat kauppatuotteeksi.

Saunavihtojen kasvatusta Viherlandian puutarhassa.
Oululainen Esa Pellikainen kertoi radiossa, kuinka hänen ideansa ruukussa kasvatettavasta saunavihdasta syntyi ja miten se päätyi lopulta tuotantoon. Voit kuunnella keskustelun täältä. Häntä jututtavat Harri Nousiainen ja Risto Degerman.

Oululainen Esa Pellikainen kertoo oman ideansa syntyneen työmatkalla Kajaanista Ouluun, kun hän pohti luontoa, saunaa ja ruukkusalaattia. Lopputuloksena syntui ajatus saunavihdan kasvattamisesta ruukkukasvina.

Nyt näitä Saunakaveri -vihtoja on jo kaupattu Jyväskylän suunnalla joulu- ja uudenvuoden markkinoilla. Uusi sato on jo kypsymässä juhannukseksi.

Yritysideointia omaksi iloksi

Pellikaisen varsinainen leipätyö on Oulun Kauppakamarissa, jonka varatoimitusjohtajana hän seuraa työkseen muiden yritysten toimintaa. Yritysideoita hän kehitteleekin lähinnä omaksi ilokseen ja saunavihdan kasvattaminen ruukussakin etenee nyt viheralan ammattilaisen puutarhoissa.

Esa Pellikainen on kuitenkin tyytyväinen siitä, että hyvälle idealle löytyi arvoisensa koti. Ohessa Esa Pellikainen kertoo miten automatkan hullusta ideasta syntyi ihan varteenotettava tuote.