Koe uusi yle.fi

Sanoma Pro lähtee mukaan lisäopetusbisnekseen – osti Tutor-Housen

Tutor-House, joka jatkaa itsenäisenä, oman brändinsä alla, tähtää vahvaan kasvuun Sanoma Pron tuella.

talous
Sanomatalo Helsingissä 25. elokuuta 2015.
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Yksityisiä lisäopetuspalveluja tarjoava Tutor-House siirtyy 80-prosenttisesti Sanoma-konserniin kuuluvan Sanoma Pron omistukseen.

Sanoma Pro on Suomen suurin oppimateriaalikustantaja ja omien sanojensa mukaan edelläkävijä digitaalisten opetusratkaisujen kehittäjänä.

Opetusalan ammattilaiset perustivat Tutor-Housen vuonna 2009. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja internetin avulla koko maassa. Tutor-House tarjoaa maksullista lisäopetusta peruskoululaisille, lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville, ja tarkoitus on laajeta pääkaupunkiseudulta muihin kasvukeskuksiin.

Sanoma Pro ilmoittaa, että tutorointi on kiinnostava kasvualue. Tarkoitus ei ole kilpailla koulun kanssa vaan täydentää koulutyötä, sanoo Sanoma Pron toimitusjohtaja Kirsi Harra-Vauhkonen.

Tutor-Housen liikevaihto on tällä haavaa puolen miljoonan euron luokkaa, ja kasvua on kertynyt joka vuosi, sanoo toimitusjohtaja Pekka Impiö, joka jää Tutor-Housen vähemmistöomistajaksi muutaman muun perustajan kanssa.

Tutor-Housen antamasta lisäopetuksesta noin puolet on matematiikan tunteja. Myös englannin ja ruotsin opetuksella on runsaasti kysyntää.

Tutor-Housen opettajilla on päivätyö peruskoulussa tai lukiossa.