"Henkilöstövähennykset kohdistuvat myös Mikkeliin" – Helsingin yliopisto vähentää rajusti väkeä

Työt loppuvat kaikkiaan liki 1000:lta Helsingin yliopiston työntekijältä. Tällä tietoa yliopiston yksikköjä Mikkelissä ei olla kokonaan lakkauttamassa.

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopiston logo
Marja Väänänen / Yle

Yt-neuvottelut päätökseen saanut Helsingin yliopisto aikoo vähentää kahden vuoden aikana lähes 1000 työntekijää, joista noin 570 irtisanotaan.

Mikkelissä työskentelevä Ruralia-instituutin varajohtaja Torsti Hyyryläinen pitää selvänä, että henkilöstövähennykset kohdistuvat myös yliopiston Mikkelin-yksiköihin.

– Kun työntekijöitä vähennetään näin laajasti, kyllä se Mikkeliinkin varmasti kohdistuu, Hyyryläinen sanoo.

Helsingin yliopistolla on Mikkelissä Ruralia-instituutin yksikkö, Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskus ja yliopistokeskuksen koordinaatioyksikkö. Kaikkiaan niissä työskentelee noin 100 ihmistä. Tänään henkilöstölle pidettiin yt-neuvotteluita koskeva tiedotustilaisuus.

– Mitään tarkkoja lukuja siellä ei tullut, mutta tällä tietoa yksiköt jatkavat toimintaansa kuten tähänkin asti. Sitä voi pitää hyvänä uutisena ja merkkinä siitä, että jotain täällä on tehty oikein, Hyyryläinen sanoo.

Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola kertoo, että päätöksiä yksittäisten yksiköiden kohdalta ei ole tehty.

– Koko henkilöstö on yt-neuvotteluiden piirissä.

Rehtori Kola sanoo, että tiedot henkilöstövähennyksistä tarkentuvat kevään aikana. Kaikissa muutoksissa katsotaan kokonaisuutta.

– Kun yksikkö palvelee yliopiston strategista tavoitta, on vahvemmalla kuin tekisi jotain muuta. Tämä ei ole kannanotto minkään yksikön puolesta. Joudumme aina katsomaan kokonaisuutta. Meille on aina tärkeintä tutkimuksen, koulutuksen ja oppimisen laatu.

EDIT: Lisätty rehtori Jukka Kolan kommentit klo: 18.38.