1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pekka Sauri

Sauri lupaa Helsingin aikaistavan Raide-Jokerin aikataulua

Rakennusviraston lausunnon mukaan Raide-Jokeri ei olisi mahdollista ennen vuotta 2022. Pikaraitiotien rakentaminen vaatisi muiden liikennehankkeiden järjestyksen uudelleenarviointia.

Ennen ihmiset kokoontuivat torille tai kirkonmäelle keskustelemaan asioista. Sosiaalinen media on tämän päivän kirkonmäki, sanoo Pekka Sauri. Kuva: Vesa Marttinen / Yle

Helsingin rakennus- ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sanoo, että Raide-Jokeria pystytään viemään nopeasti eteenpäin kaupungin puolelta.

Asuntoasioista vastaava maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoi keskiviikkona, että Valtion asuntorahastosta myönnetään Raide-Jokerin rakentamiseen 83 miljoonaa euroa, koska rata edistää asuntorakentamista.

– Tämä on erittäin tärkeä asia hallituksen tavoitteen, asuntorakentamisen lisäämisen vuoksi, Tiilikainen sanoi Radio suomen Ajantasa-lähetyksessä.

Tuoreessa lausunnossa Helsingin rakennusvirasto toteaa, että pikaraitiotien rakentaminen ei ole mahdollista vielä vuosina 2016-2022. Viraston mukaan Raide-Jokerin rakentamisen nopeuttaminen vaatisi muiden liikennehankkeiden järjestyksen uudelleenarviointia.

Tiilikainen kuitenkin kertoi Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että valtion myöntämät rahat jaksotetaan Sipilän hallituskaudelle, vuosille 2017-19.

Sauri lupaa kaupungin aikaistavan aikataulua.

– Jos valtio tällaisen avauksen tekee, niin pannaan hommat rullaamaan. Tämä oli miellyttävä yllätys, koska valtio ei aina ole ollut niin myönteinen meitä kohtaan, Sauri sanoo.

Saurin mukaan Helsinki pyrkii edesauttamaan projektia kaikin tavoin, mutta tarkempaa aikataulua Raide-Jokerin etenemisestä hän ei vielä osannut sanoa.

– Vielä ei olla lyöty lapioita maahan.

Raide-Jokerin linja Keilaniemestä Pitäjänmäen, Pakilan ja Viikin kautta Itäkeskukseen. Kuva: Petteri Juuti / Yle