Koe uusi yle.fi

Risteilijän matka Porista Nokialle maksoi 300 000 euroa – Hopealinja kassakriisissä

Suomen suurin sisävesivarustamo huutaa omistajakuntia apuun. Ainakin Tampere aikoo osallistua matkailulle tärkeän varustamon pitämiseen pinnalla.

Kotimaa
Yleisö seuraa sisävesilaivan vesillelaskua Nokialla Kuorimon rannassa
Petri Aaltonen / Yle

Turkista tilattu Silver Sky -risteilijä on ajanut Suomen Hopealinjan isoihin talousvaikeuksiin. Risteilijä kuljetettiin maanteitse Porista Nokialle kesällä 2014. Kuljetus maksoi lopulta 300 000 euroa, kun siihen oli varattu 60 000 euroa.

Yhtiön varojen ennustetaan riittävän helmi-maaliskuun vaihteeseen. Toiminnan turvaamiseksi yhtiö järjestää osakkailleen suunnatun osakeannin. Hopealinja toivoo saavansa kerättyä reilut 360 000 euroa.

Tampereen kaupunki aikoo osallistua Hopealinjan kassaongelman hoitoon. Torstaina kokoontuva kaupungin liiketoimintajaosto on esittämässä, että Tampere merkitsee Hopealinjan osakeannissa uusia osakkeita runsaalla 104 000 eurolla.

Suomen Hopealinja on Suomen suurin sisävesivarustamo. Sen suurimmat omistajat ovat Tampereen, Hämeenlinnan ja Valkeakosken kaupungit. Alle 10 prosentin osuuksilla ovat mukana VR, Kangasala, Lempäälä, Akaa ja Nokia. Yhtiöllä on lisäksi kymmeniä pienomistajia.