Selänne selventää näkemyksiään: Minulla ei ole mitään turvapaikanhakijoita vastaan – jos he osaavat käyttäytyä

Selänteen mielestä raiskauksiin syyllistymisen pitäisi olla peruste karkotukselle. Samalla hän kertoo ymmärtävänsä, ettei ketään voi palauttaa sodan keskelle.

urheilu
Teemu Selänne
Teemu SelänneMikko Stig / Lehtikuva

Entinen ammattijääkiekkoilija Teemu Selänne on selventänyt kantojaan, jotka liittyvät turvapaikanhakijoiden tekemiin rikoksiin ja niistä langetettaviin rangaistuksiin.

Selänne kirjoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun), ettei hyväksy rasismia "missään olosuhteissa". Hänen mukaansa hädänalaiset turvapaikanhakijat ansaitsevat turvaa Suomesta.

"Turvapaikanhakijoita kohtaan minulla ei ole mitään vastaan. Niitä suomalaisia tai Suomessa oleskelevia turvapaikanhakijoita kohtaan, jotka eivät osaa käyttäytyä, minulla on", hän jatkaa.

Selänne kertoo pohtineensa suvaitsevaisuuden ja riskinoton rajaa kuultuaan ystävänsä alaikäisen tyttären jouduttua turvapaikanhakijoiden raiskaamaksi. Selänteen mielestä raiskauksiin ja vastaaviin rikoksiin syyllistymisen pitäisi olla riittävä peruste karkotukselle.

"Se, että 60-luvulla on tehty sopimus, joka estää tämän, ei ole enää tarpeeksi hyvä selitys tälle ongelmalle. Maailma on muuttunut noista ajoista, ja tällaisia periaatteita on siksi arvioitava uudelleen", Selänne kirjoittaa.

Selänne kertoo ymmärtävänsä, ettei ketään voi palauttaa sodan keskelle, vaan karkotus tulee tehdä vasta olojen rauhoituttua.

Suomen tunnetuimpiin urheilijoihin lukeutuva Selänne twiittasi tiistaina kriittisesti maahanmuutosta. Hän vaati mm. "hyysäämisen" loppumista ja entistä kovempia rangaistuksia raiskaajille.

Selänteen viestien jälkeen Twitterissä käytiin tiukkaa keskustelua Suomen pakolais- ja turvapaikkapolitiikasta.

Lähteet: Yle Uutiset