Betoniyhtiö Betset vetäytyy Venäjältä – Suomi ja Viro vahvistuvat

Kyyjärveläinen betonivalmistaja Betset on luopunut liiketoiminnastaan Venäjällä. Venäjällä toiminut Zao Betset on myyty kazakstanilaiselle sijoitusyhtiölle. Myyntiin päädyttiin, koska liiketoiminta Venäjällä on ollut kannattamatonta ja ruplan heikentyminen on syventänyt tappiota, sanoo Betsetin hallituksen puheenjohtaja Hannu Löytönen. Betset keskittyy nyt Suomen ja Viron liiketoimintojen kehittämiseen.

talous
Betsetin teräsbetonirunkohalli Kyyjärvellä.
Pirkko Tainio / Yle

Zao Betsetin uudella omistajalla on oikeus käyttää Betsetin tavaramerkkiä Venäjällä yhden vuoden ajan.

Osapuolet ovat sopineet, ettei liiketoiminnan ostajan nimeä ja myynnin hintaa julkisteta. Kaupasta johtuva kertaluonteinen alaskirjaus vaikuttaa oleellisesti Betsetin vuoden 2015 konsernitilinpäätökseen, mutta kauppa parantaa konsernin kannattavuutta vaiheittain vuodesta 2016 alkaen.

– Liiketoimintamme Venäjällä on ollut kannattamatonta lähes vuoden ajan ja merkittävästi heikentynyt rupla on syventänyt tappiotamme. Betsetin tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Viron liiketoimintoja ja siksi päätimme luopua Venäjän liiketoiminnoista, sanoo Betset Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Löytönen.

Näkymiä ja tulosennustetta vuodelle 2016 yhtiö kuvailee suhdanteeseen nähden hyväksi.

Betsetin Suomen ja Viron toiminnon työllistävät noin 300 henkilöä. Päätehtaalla Kyyjärvellä työskentelee 180 henkilöä, Nurmijärvellä 70, Hämeenlinnassa 15, Helsingissä 4 ja Virossa 30. Betsetin vuoden 2015 liikevaihto Suomessa oli 52 miljoonaa ja Virossa noin neljä miljoonaa.

Betset ilmakuvassa
Betsetin pääkonttori ja -tehdas sijaitsevat Kyyjärvellä, Keski-Suomessa.Reijo Löytönen / Betset