Hyppää sisältöön

Niina Revon kirjassa uskottomuus jäytää mieltä

Uskottomuus kalvaa päähenkilö Niinaa romaanissa Kompleksi. Niina Repo kirjoittaa keski-ikäisen pariskunnan kriisistä.

Kirjallisuusosiossa puhuttiin tällä kertaa uskottomuudesta kirjailija Niina Revon kanssa.
Aamun kirjassa puhuttiin tällä kertaa uskottomuudesta kirjailija Niina Revon kanssa.

Niinalla ja Tuomaksella on kaksi lasta. Tuomas narahtaa taas kerran pettämisestä ja osoittautuu, että hän on ollut uskoton koko pitkän liiton ajan. Myös Niinalla on omat seikkailunsa.

– Päähenkilön nimi Niina on sama kuin minulla, ja kirjan henkilöt leikillisesti muistuttavat jollain tavalla minua ja lähipiiriäni. Siitä on kasvanut kiva trampoliini fiktiolle. Olen poiminut elämästä isoja käännekohtia ja draamallisesti puristanut ne tarinaksi, sanoo Niina Repo.

– Kompleksi-romaani kertoo omien voimien löytämistä ja sitä, miten oppia sanomaan ei. Kirja osoittaa missä voidaan pahoin ja, minkä takia eletään tällainen suhde läpi. Myöhemmin on mahdollisuus voida paremmin.

Romahdus onkin aivan liian vähän arvostettu luonnonvoima, sanoo Repo.

Aiheestaan huolimatta romaani ei ole elämäntaito-opas, vaan se kertoo erikoisen tarinan erään pariskunnan vaikeuksista. Loppujen lopuksi lukija ei voi tietää, mitä oikeasti on tapahtunut vai kuvitteleeko Niina kaiken.

Niina Repo on sanataideopettaja ja valmistelee parhaillaan väitöskirjaa sanojen voimasta kriisitilanteissa. Kompleksi-romaani on hänen kuudes teoksensa.

.
.