Tutkintapyyntö MV-lehdestä Helsingin poliisin käsittelyyn

Esitutkinnan jälkeen katsotaan, siirtyykö tapaus syyteharkintaan. Tutkintapyynnössä MV-lehteä epäillään muun muassa kunnianloukkauksista.

politiikka
MV -nettilehden etusivu.
Yle

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on siirtänyt poliittisten opiskelija- ja nuorisojärjestöjen verkkojulkaisu MV-lehdestä tekemän tutkintapyynnön Helsingin poliisilaitokselle. Valtakunnansyyttäjänvirastosta kerrotaan, että poliisi tekee asiassa esitutkinnan, jonka jälkeen katsotaan, johtaako tutkinta syyteharkintaan.

Tutkintapyynnössä epäillään MV-lehden syyllistyneen muun muassa kunnianloukkauksiin. Järjestöt kirjoittavat lehden sallivan rasistisen sekä henkeen ja terveyteen kohdistuvan uhkailun kommenteissa, joita sivustolla on luettavissa.

SDP:n opiskelijajärjestö SONK:n puheenjohtaja Hanna Huumonen toivoo, että asiasta tulee ennakkotapaus.

– Näemme valemedioita varmasti tulevaisuudessakin. On oltava työkalut, joilla puuttua niiden toimintaan, hän sanoo.

Aiemmin tammikuussa yhdeksän poliittista järjestöä vaati, että yritykset lopettaisivat mainostamisen MV-lehdessä. Edustettuina olivat kaikki muut suuret puolueet paitsi perussuomalaiset. Opiskelija- ja nuorisojärjestöt painottavat MV-lehden ja muiden vastaavien sivustojen julkaisevan muka-uutisia ja lietsovan vihaa.