Waltteri Torikka hurmaa Taikahuilussa – läsnä varpaista hiusharjaan

Oopperalaulaja Waltteri Torikka rakastaa fyysisiä rooleja. Papagenona pelkästään Taikahuilun jälkimmäisellä puoliskolla palaa 700 kaloria. Yleisö haluaa kunnon laulua, mutta lavaliikunnan täytyy olla helponnäköistä.

kulttuuri
Waltteri Torikka
Waltteri Torikka Papagenon hahmossa Turun ruotsalaisessa teatterissa. Kimmo Gustafsson / Yle

Oopperalaulaja Waltteri Torikka tekee harvinaisen vierailun Suomen oopperalavoille. Hän on mukana Turun ruotsalaisen teatterin oopperassa Taikahuilu. Sen tuottavat yhteistyössä Åbo Svenska Teater, Turun Filharmoninen orkesteri ja Turun Musiikkijuhlat.

Esiintyjiä on Suomen lisäksi Englannista ja Ruotsista. Waltteri Torikka heittäytyy linnustaja-Papagenon rooliin.

– Minulla oli yksi päivä sykevyö rinnuksilla. Jälkipuoliskolla paloi 700 kaloria. Se on aika hyvin, nauraa Torikka.

Torikan ilmaisu on kaukana pönötyksestä.

– Rakastan tehdä rooleja, joissa pääsee ilmaisemaan itseään myös fyysisesti. Ihmiset arvostavat kokonaisvaltaista kokemusta. Pitää olla fyysisesti läsnä varpaista hiuksenharjaan. Samaan aikaan pitää pystyä äänellisesti suvereniteettiin. Helppous tulee ilmi, vaikkei se sitä olisikaan.

Menestys toi toisen uran

Waltteri Torikka tuli suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän voitti MTV:nTähdet, tähdet-kilpailun. Turussa jotkut ovat tunnistaneetTaikahuiluunvalmistautuvan tähden.

Jälkipuoliskolla paloi seitsemän sataa kaloria. Se on aika hyvin.

Waltteri Torikka

– Verhoudun isoon pipoon, kaulahuiviin ja silmälaseihin. Sillä tavalla voi hyvin naamioitua.

– Suomessa minulle on tullut kaksi uraa päällekkäin. Toistaiseksi se on ollut inspiroivaa ja ruokkinut tekemistä.

Miten olet jaksanut julkisuuden paineet?

– Toistaiseksi olen jaksanut ihan hyvin, kertoo Torikka.

Sama ryhmä koossa taas

Waltteri Torikka ja iso osa Taikahuilun työryhmästä olivat mukana myös oopperassa _Figaron häät _Turussa pari vuotta sitten. Ohjaaja John Ramsterin mukaan menestys näkyy Torikan tavassa esiintyä.

– Hänen itseluottamuksensa on kasvanut. Hän on löytämässä oman taiteilijaminänsä. Hänen Papagenonsa on upea. Se on hauska rooli, ja on mahtavaa nähdä hänen tekevän se, ylistää ohjaaja Ramster.

Hän on löytämässä oman taiteilijaminänsä.

John Ramster

Ohjaaja kiittelee myös työskentelyolosuhteita Turussa.

– On ollut fantastista palata ruotsalaiseen teatteriin. Tunnemme olevamme lämpimästi tervetulleita.

Waltteri Torikka on myös tyytyväinen työkavereihinsa.

– Ihmiset ovat persoonina hyvin yhteistyökykyisiä. Meillä on ollut tosi pitkiä päiviä. Ihmiset antavat kaikkensa. Nautin suunnattomasti ennen kaikkea siitä, että pääsee tekemään lahjakkaiden ihmisten kanssa töitä, kertoo Torikka.

Ooppera Taikahuilu sisältää runsaasti tuttuja melodioita, joista saa helposti korvamadon itselleen. Fantasiamaailmasta välittyy tärkeä, positiivinen viesti koko maailmalle.

– Meidän täytyy olla viisauden, oppimisen ja suvaitsevaisuuden puolella. Se on hieno viesti vuonna 2016, pohtii Ramster.

Torikka kiiruhtaa hitaasti

Waltteri Torikka on tyytyväinen omaan työtilanteeseensa.

Olen kuitenkin vielä beibi omassa fakissani.

Waltteri Torikka

Tänä keväänä hän esiintyy oopperarooleissa Kroatiassa. Suomessa hänet nähdään vasta Savonlinnan oopperajuhlilla. Jotain yllätystä on luvassa myös kevyen musiikin puolella.

– Totta kai Metropolitanit, Covent gardenit ja Wien ovat ooperalaulajalle paikkoja, joissa on kiva näyttäytyä. Olen kuitenkin vielä beibi omassa fakissani. Isommat roolit odottavat vasta tulevaisuudessa.

– Joku on sanonut, että pitää kiiruhtaa hitaasti. Se on aika hyvä ohje, pohtii Torikka.