Vaasassa selvitetään, onko kaupungin virkamiehiä lahjottu

Vaasassa on selvityksen alla lahjusepäily, joka liittyy kaupungin työntekijöihin. Poliisi selvittää, onko vaasalaisyhtiö antanut lahjuksia kaupungin virkamiehille ja ovatko virkamiehet ottaneet ne vastaan.

Kotimaa
Vaasan kaupungintalo.
Heidi-Maria Harju / Yle

Pohjanmaan poliisilaitos on aloittanut esitutkinnan asiasta, jossa Vaasassa kotipaikkaansa pitävän yhtiön johtohenkilöiden epäillään antaneen lahjuksia Vaasan kaupungin virkamiehille. Yhtiön johtoon kuuluvia henkilöitä on kuulusteltu rikoksesta epäiltyinä törkeään lahjuksen antamiseen ja muutamia virkamiehiä epäiltynä lahjusten ottamisesta.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että kyse on osittain muun muassa yhtiön virkamiehille tarjoamista työmatkoista. Esitutkinnassa selvitetään, onko matkoilla tapahtunut kestitseminen oikeudetonta etua eli lahjusta.

– Esitutkinnan tässä vaiheessa ei vielä voida sanoa minkä suuruusluokan summista on kysymys, Pohjanmaan poliisilaitokselta kerrotaan.

Enimmäisrangaistus törkeästä lahjuksen antamisesta on neljä vuotta vankeutta ja lahjuksen ottamisesta kaksi vuotta vankeutta. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran maanantaina 8. helmikuuta.