1. yle.fi
  2. Uutiset

Entisellä varuskunta-alueella pörräävät ralliautot – toiveissa Ruotsin rallin testiajot

Keuruun metsäteille havitellaan Ruotsin rallin testi-ajoja. Ylöjärveläinen yrittäjä on saanut Metsähallituksen luvan käyttää teitä autojen testaukseen. Huoltotilat ovat entisen varuskunnan autohallissa.

urheilu
Keuruun rallitesti
Jarkko Riikonen / Yle

Ralliautoilijoiden toivotaan löytävän Keuruun tarjoamat talviharjoittelumahdollisuudet. Ylöjärveläinen yrittäjä on tehnyt metsähallituksen kanssa sopimuksen entisen varuskunta-alueen käytöstä ralliautojen testaukseen.

Piikkirenkaat
Jarkko Riikonen / Yle

Ajajien käytössä on myös omistajaa vaihtanut varuskunnan entinen autokorjaamohalli, ja majoitusta tarjotaan läheisestä hotellista. Yrittäjä Toni Mäkinen uskoo, että lämpimät huoltotilat ja lyhyt matka hotellille markkinoi itse itseään.

Mäkisen havittelee Keuruulle erityisesti Ruotsin rallin ennakkotesti-ajajia: tällä viikolla metsissä onkin kurvaillut Ruotsin rallin nuori kuljettajalupaus Teemu Suninen.

Suninen pitää paikkaa varteenotettavana testiajoihin, koska "tie on hieno".

– Täällä saa ajaa erityyppisiä teitä ja tietysti mekaanikoille on huipputilat, saa työskennellä sisällä, joten aika luksusta, hän suitsuttaa.

"Mäkiä voisi olla enemmän"

Myös Sunista valmentava rallikonkari, moottoriurheilualan yrittäjä Toni Gardemeister kiittelee Keuruun oloja vaikka toivomisen varaakin olisi.

– Ehkä voisi olla vähän mäkisempää, niin se vielä olisi vielä lähemmäs Ruotsin rallia.

Piikkirenkaat ralliauton alle.
Jarkko Riikonen / Yle

Tämän talven lumilla Ruotsin ralliin Keuruulla harjoittelee vain Suninen. Yrittäjällä on myös muita suunnitelmia metsäreiteille.

– Tätä voisi hyödyntämään vaikka rengastestaukseen, kun metsäautotiet ovat autenttiset.

Sunisen autokunnan talviharjoittelu katkesi keskiviikkona, kun auto syttyi palamaan kesken taipaleen. Tähtäin on kuitenkin korkealla.

– Lyhyt tähtäin että päästään lähelle kärkee ja pitempi tähtäin, että päästään maailmanmestaruudesta ajamaan, ja lopulta saadaan mestaruus. Sen eteen ollaan tekemässä paljon työtä.

Toni Mäkistä, Teemu Sunista ja Toni Gardemeisteria haastatteli Virpi Kotilainen.

Lue seuraavaksi