Voimalaitoksessa räjähdys Lahdessa – ei henkilövahinkoja

Onnettomuuden syytä ei tiedetä, mutta tutkinta on käynnistetty. Räjähdys sattui polttoainekuljettimella, jossa oli kiinteää polttoainetta eli energiajätettä ja kierrätyspuuta.

Kotimaa
voimalaitos Kymijärvi II Lahti Energia
Yle

Kymijärven voimalaitoksella Lahdessa on tapahtunut aamulla räjähdys. Onnettomuus tapahtui ennen kello viittä Kymijärvi II:n polttoainekuljettimella. Kukaan ei loukkaantunut eikä Lahti Energian mukaan lähiympäristön asukkaille ollut myöskään vaaraa tapahtuneesta.

Räjähdys havaittiin laitoksen valvomosta käsin.

– Tapahtumapaikalla ei ollut tähän aikaan ketään, mutta siellä liikutaan välillä kun tehdään tarkastuskierroksia, kertoo käyttöpäällikkö Joonas Kaasalainen.

Itse kuljetinlaitteisto säilyi ehjänä mutta sen ympärillä oleva kehikko vaurioitui. Laitoksen omat turvajärjestelmät estivät suuremmat tuhot, eikä pelastuslaitosta tarvinnut hälyttää paikalle.

– Räjähdys ei synnyttänyt tulipaloa mutta häkäpitoisuuksissa havaittiin nousua.

Onnettomuuden syytä ei tiedetä, tutkinta on käynnistetty. Polttoainekuljettimella oli kiinteää polttoainetta eli energiajätettä ja kierrätyspuuta.

Kaasutinlaitteisto on toistaiseksi pysäytetty. Tuhojen korjausten aikataulua ei tiedetä.

– Sitä on hyvin vaikea vielä arvioida, mutta tuskin siihen ainakaan viikkoja menee, sanoo käyttöpäällikkö Joonas Kaasalainen.

Kymijärvi II:n tuotanto ei ole vaarassa sillä energiavaje korvataan maakaasulla.