OPS:in kiistellyt valotaulut siirrettiin – manageri Miika Juntunen on sydämistynyt

Manageri Miika Juntunen taipui valomainoskiistassa Oulun kaupungin vaatimuksiin. Viimeisiä muutoksia OPS:in digitaalisiin ulkomainostauluihin tehtiin torstaina, kun jättinäytöistä poistettiin suojakuoria vaadittuihin ulkomittoihin mahtumiseksi.

urheilu
OPS:n jättitaulusta poistettiin teräskauluksia keskiviikkona ja torstaina.
OPS:n jättitaulusta poistettiin teräskauluksia keskiviikkona ja torstaina.Lukijan kuva

OPS:n jalkapallosueran manageri Miika Juntunen on taipunut monivaiheisessa valomainoskiistassa Oulun kaupungin vaatimuksiin.

Ulkomittoja koskeneen kiistan lisäksi OPS:in neljää valomainostaulua on jouduttu siirtämään 5 - 800 metriä alkuperäisistä paikoistaan kaupungin uusien valomainosmääräysten vuoksi.

Jos minua on vaadittu siirtämään, myös kilpailija joutuu siirtämään!

Miika Juntunen

Miika Juntunen arvioi, että OLS:in, Lipon ja Kärppien yhteensä kymmenkunta kilpailevaa jättinäyttöä Oulussa eivät liioin täytä uusia määräyksiä, vaikka ne toistaiseksi jatkavatkin alkuperäisillä paikoillaan.

– En ole kehdannut käydä mittaamassa, mutta arvioisin, että 80 - 90 prosenttia varmasti joutuu siirtämään, voi olla että 100-prosenttisesti kaikki. Jos noudatetaan näitä sääntöjä ja oikeudenmukaisuus ja tasa-arvoisuus säilyy.

– Ainaki itse tulen seuraamaan joka ikistä senttiä ja metriä. Jos minua on vaadittu siirtämään, myös kilpailija joutuu siirtämään!, Juntunen vannoo.

Juntunen hyvin sydämistynyt

Manageri Miika Juntunen kokee tulleensa kohdelluksi epäreilusti sekä yrittäjänä että jalkapallomiehenä. Valomainoskiistassa häntä hiertää myös 10 000 euron sakko, joka hänelle langetettiin aikailusta kahden jättinäytön siirtämisessä.

– Sakko määrättiin viisi päivää ennen kuin kaupunginhallitus ratkaisi sijoituspaikan. Olen valittanut sakosta hallinto-oikeuteen, Juntunen harmittelee.

Rakentaisin Oulun tytöille ja pojille harjoitusolosuhteita.

Miika Juntunen

OPS:in kolmevaiheinen harjoituskeskushanke on pysähtynyt. Vasta ensimmäinen sisähalli on saatu käyttöön.

Kakkosvaiheesen hän oli neuvotellut 1,5 miljoonan lainasta Oulun kaupungilta, mutta Juntunen päätyi lopulta pankkitiskille.

Suositaanko Kärppiä?

Juntunen näkee taustalla pahaa tahtoa ja muiden urheiluseurojen, erityisesti Kärppien suosimista. OPS:in 90-vuotisjuhlajulkaisussa viime syksynä Juntunen arvostelee tilanteesta voimakkaasti kaupungin johtoa.

– Pyysin kaupungilta lainaa - siis lainaa - Oulun suurimmalle urheilulajille, jolla on käytössään vain 1,3 hallia yli 5 000 jalkapalloilijaa kohti. Jääkiekkoilijoita on 1 650 ja heillä yhdeksän hallia.

– Olen niin hullu, että kaupungin puolesta rakentaisin Oulun tytöille ja pojille harjoitusolosuhteita, Juntunen ihmettelee tilannetta.