Keski-Suomen urheiluväki illalla koolla – seuraa Vuoden urheilijan valintaa suorana lähetyksenä

Vuoden 2015 parhaat urheilijat ja aktiivisimmat liikuttajat pokkaavat tänä iltana palkintonsa Keski-Suomen Urheilugaalassa. Tapahtuma lähetetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa suorana Yle Areenassa.

Vuoden urheilija (USA)
Vuoden urheilija -kaksikko lavalla.
Yle

Satapäinen joukko Keski-Suomen urheiluväkeä kokoontuu illalla Jyväskylän Paviljonkiin juhlistamaan viime vuoden menestyneimpiä urheilijoita.

Tapahtumaa on järjestetty jo 20 vuotta, mutta juhla on muuttumassa vähitellen entistä juhlavammaksi. Gaalan juontava Ylen toimittaja Arvo Vuorela kertoo, että tänä vuonna gaala on ottanut mallia valtakunnallisesta juhlasta.

– Nyt on kokeiluvuosi, otetaan siitä sitten hyvää oppia seuraavia vuosia varten.

hanna-maari latvala
Pikajuoksija Hanna-Maari Latvala palkittiin vuoden 2014 parhaana urheilijana.Tomi Hänninen

Keski-Suomen Liikunta ry:n järjestämässä, kaksiosaisessa gaalassa jaetaan ensin kuntien urheilutekopalkinnot. Vuorela ei vielä paljasta palkittavia, mutta sen verran hän raottaa salaisuuden verhoa, että pystin saavien lajien kirjo on valtava: avantouinnista frisbeegolfiin.

Aluepalkintojen jälkeen on ruokailutauko ja sen jälkeen alkaa vuoden urheilutekojen palkitseminen lajeittain.

Viimeisenä julkistetaan alueen urheilutoimittajien valitsema Vuoden urheilija.

Viime vuonna tittelin sai Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pikajuoksija Hanna-Maari Latvala. Elämänurapalkinnolla muistettiin nopeuslaskija Kalevi "Häkä" Häkkistä.

Keski-Suomen Urheilugaala lähetetään ensimmäistä kertaa suorana verkkolähetyksenä: palkitsemisia voi seurata Yle Areenastaillalla kello 19.50 alkaen.