Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen taloudessa on paljon epäselvyyksiä

HESY:n toiminnassa on lukuisia epäselvyyksiä. Palkkoja ei ole maksettu ajallaan ja lisiä on puuttunut. Lisäksi lipaskeräyksen tuottoa on laskettu ilman valvontaa.

Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen HESY:n taloutta on hoidettu vasemmalla kädellä. Taloudenpidon epämääräisyyksistä on raportoitu HESY:n hallitukselle, tuloksetta.

Yhdistyksellä on miljoonien pääoma. Se sai toissa vuonna lahjoituksia 830 000 euroa, suurin osa testamentattuna.

Tästä huolimatta eläintenhoitajat ovat joutuneet ostamaan kissanhiekkaa ja eläinruokaa omilla rahoilla, paljasti Yle viime joulukuussa. Myös muut mediat uutisoivat huonosta työilmapiiristä ja valtataistelusta.

Nyt on paljastunut lisää epäselvyyksiä ja omituisuuksia.

Esimerkiksi palkanmaksussa työntekijöiltä on puuttunut sunnuntailisiä tai palkkaa ei ole maksettu ajoissa. Työaikajärjestelmä ei ole toiminut. Sisäisen tarkastuksen mukaan joku työntekijä olisi tehnyt peräti 23-tuntisia työpäiviä ja saanut nämä sitten lomana takaisin, vaikka yhdistyksessä on ylityökielto.

Lisäksi HESY:n lipaskeräys on laskettu vuosien ajan ilman valvontaa. Toissa vuonna lipaskeräys tuotti 22 000 euroa.

Yhdistyksen tilintarkastaja ei suostunut kommentoimaan asioita Ylen Huvudstadsregionenille. Lukuisista yrityksistä huolimatta hallituksen varaapuheenjohtajaa ei tavoitettu kommentoimaan asiaa. Yhdistyksen puheenjohtaja erosi tehtävästään viime marraskuussa.